Kodėl reikia mokėti ir už skaitiklių įrengimą ar priežiūrą?

LRT Radijo klausytojas Alfonsas iš Vilniaus nesupranta, kodėl reikia mokėti ne tik už suvartotą vandenį, bet ir už skaitiklių įrengimą ar priežiūrą. 

LRT Radijo klausytojas Alfonsas iš Vilniaus nesupranta, kodėl reikia mokėti ne tik už suvartotą vandenį, bet ir už skaitiklių įrengimą ar priežiūrą.

„Gyvenu bendrijai priklausančiame name, esu „Vilniaus energijos“ ir „Vilniaus vandenų“ abonentas. Nesuprantu, kodėl už šalto ir karšto vandens apskaitos skaitiklių įrengimą ir priežiūrą privalau mokėti iš savo pensijos. Juk tai – labai brangu. Jeigu prekė, vanduo, priklauso tiekėjui, tai jis turi turėti ir apskaitos priemones parduotai prekei apskaičiuoti. Aš juk perku vandenį, o ne kokią nors įrangą. Malonėkite paaiškinti, būsiu labai dėkingas“, – prašo LRT Radijo klausytojas.

Vilniaus miesto savivaldybės administracijos Aplinkos ir energetikos departamento direktoriaus pavaduotojas Kęstutis Karosas tikina, kad tai – normali kainodara.

„Visi bet kurios energijos rūšies apskaitos prietaisai turėtų priklausyti tiekėjui. Šiuo atveju taip ir yra, tiek karšto vandens tiekėjas „Vilniaus energija“, tiek šalto vandens tiekėjas „Vilniaus vandenys“ įrenginėja savo apskaitos prietaisus“, – kalba K. Karosas.

Pasak jo, laikotarpiu, kai gyventojai skaitiklius įsirenginėjo savo lėšomis, šios išlaidos būdavo iš dalies kompensuojamos, tačiau minėti skaitikliai – seni, o jų apskaita – netiksli. „Nėra metrologinės patikros, todėl neturėtų būti taikomi atsiskaitymui“, – aiškina pašnekovas.

Aplinkos ir energetikos departamento direktoriaus pavaduotojo teigimu, tiekėjai įrengia prietaisus, bet už tai vartotojai turi susimokėti prietaiso aptarnavimo mokestį. „Jis skirtingai vadinasi tiek karšto, tiek šalto vandens tiekimo atveju. Vienur tai yra pardavimo kaina, kitur – skaitiklio aptarnavimo mokestis“, – sako K. Karosas.

Pašnekovo teigimu, už tas lėšas tiekėjas įrengia skaitiklius, juos prižiūri per nustatytą laikotarpį. „Tokia tvarka nustatyta tiek Šilumos ūkio, tiek Geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo įstatymuose. Tai nėra naujovė, jei žiūrėsime į elektros energijos tiekimą ar dujų tiekimą, kur į paslaugos vertę yra įskaičiuota visa tų apskaitos prietaisų aptarnavimo vertė“, – kalba K. Karosas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai ar bent jau nutuokiat

tai ar bent jau nutuokiat portretas
kiek vandentiekininkai išleidžia "valdiškų" pinigų, kas 4-erius metus įstatydami kiekvienam butui naujus skaitiklius, o ir "senuosius" metrologiškai patikrindami? Tai juk vėliau viskas sukalkuliuojama į vandens tiekimo paslaugos kainą, va taip didėja išlaidos ir kaina, jei dar pritrūksta pinigėlių išlaidoms padengti, pasitelkia vaizduotę ir 1-am žm.paskaičiuoja po 7-9 kubinius metrus išnaudoto vandens, na žodžiu ši publika nesibodi kišt "rankytes" į svetimus "kišenius".

pagal jų logiką

pagal jų logiką portretas
jei man parduotuvėje atsveria 1kg bananų, tai aš turiu dar sumokėti ir už svarstykles, jų metrologinę patikrą ir tt....

keistokas reiškinys

keistokas reiškinys portretas
tai, kad kituose miestuose, jei nekainuoja skaitikliai ir nėra pajungimo mokesčio, tai jų galiojimo terminas tik 4metai, po to laikotarpio senieji - nuimami metrologinei patikrai ir vėl statomi nauji, taip, kad žmogus, nė nenutuokdamas, gali sulaukti skambučio į duris ir sužnoti, jog vandentiekininkai atėjo pakeisti skaitiklių, nors žmogaus manymu skaitikliai neseniai keisti, dėl kažkokių priežasčių atsisakius tai padaryti, paskaičiuojamas sunaudoto vandens kiekis ne palei skaitiklių rodmenis, o pagal savivaldybės nustatytą kainą 1žm.ir visiškai nesvarbu, kad tie žmonės tik deklaruoti tavo bute, ir kartu negyvena, nes tai galimai užaugę vaikai besinuomojantys butus, o gal netgi ir senokai išsideklaravę, bet vandentiekininkai tokios info neturi ir vargšas žmogelis turi įrodinėti, jog dramblių namie neapgyvendino ir jie vandens nenaudoja.Tad pagaliau sulaukęs neįtikėtinos sąskaitos ir sutikęs pasikeist 4m. senumo skaitiklius, gali sulaukti naujų - "padėvėtų", bet metrologiškai patikrintų
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių