Koks oras laukia per šventes?

  • Teksto dydis:

Nuo –12 iki 0 laipsnių – tokios orų permainos žadamos artimiausiu metu. Sinoptikai šaltų Kalėdų nežada. Atvirkščiai – šventės bus pažliugusios, su lietumi ir plikledžiu. Šventiniu savaitgaliu žadamas tikrai permainingas oras – per Kūčias lijundra, per Kalėdas – šiek tiek šaltuko. Artimiausiomis dienomis gali prireikti skėčio, botų ir kitos guminės avalynės. Apie orus pokalbis su sinoptiku Pauliumi Starkumi.

– Kas yra su Kalėdomis Lietuvoje? Lyg koks prakeiksmas.

– Esame jau gana įpratę, kad per šventes tokie orai. Nors pernai Kalėdos buvo gana baltos. Tikrai buvo sniego ir šalčio. Šiemet, deja, laukia permainos. Orai kardinaliai keisis.

– Nuo minuso į pliusą?

– Taip. Nuo šiandien vietomis jau bus ir 5 laipsniai šilumos. Ji labiausiai tikėtina pajūryje. Blogiausias aspektas – pavojingi reiškiniai. Pamažu neigiama temperatūra kyla ir, šalį pasiekus šiltajam atmosferos frontui, sulauksime kritulių ir daugiausia vyraus lietus. Formuosis pavojinga lijundra.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

– Ar tai nevirs upėmis gatvėse? Ar nereikės plaukti?

– Sniegas tirps. Formuosis lijundra ir jos reikės pasisaugoti, tačiau, toliau temperatūrai kylant, ledą veiks druska ir šiluma, įsivyraus vadinamoji košė, drėgmės bus daug, šaligatviuose vanduo. Sukietėjusio sniego vietose bus ledas.

– Ko tikėtis savaitgalį per Kūčias ir Kalėdas?

– Minėtas atšilimas, planuojama, tęsis iki darbo savaitės pabaigos. Naktimis ir dienomis bus teigiama temperatūra, sulauksime kritulių, vyraus lietus. Tai prisidės prie sniego tirpimo. Deja, iki švenčių gali sniego jau ir nelikti. Tikėtina, kad šalies Rytuose temperatūra bus mažesnė, išlieka tikimybė, kad liks baltų plotų. Šventinį savaitgalį, pagal dabartinius duomenis, šiek tiek įsiverš šaltesnis oras, šiluma trauksis. Šeštadienį drėgmę turėtų sutraukti į ledą, todėl gali būti slidu. Reikės pasisaugoti ir vykti pas artimuosius atsargiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Per Kaledas

Per Kaledas portretas
velykinis,per Velykas - kaledinis! "Zalioji energetika",skia!

ogi

ogi portretas
pati gamta verkia matydama siu velniu pinkles?===

zose is po utenas

zose  is   po  utenas portretas
Ta vista zurnaliste per LNK televizija taip nusisnekejo , kad cia bus tiek daug vandens ,kad viskas skes Labai jau sutirstina spalvas
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių