Ministrė: gyventojų mobilumas sumažėjęs ir tai veikia viruso plitimą

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė sako, kad nuo praėjusios savaitės vidurio uždraudus migraciją šalies viduje be būtinos priežasties, gyventojų mobilumas sumažėjęs ir tai veikia viruso plitimą.

„Laikas pernelyg trumpas, kad darytumėme kažkokias išvadas, bet akivaizdu, kad gyventojų mobilumas yra sumažėjęs ir tai davė nežymią, bet įtaką viruso plitimui Lietuvoje“, – spaudos konferencijoje pirmadienį sakė A. Bilotaitė.

Anot jos, remiantis šiais duomenimis, VESK  priimtas sprendimas prašyti reguliarios informacijos apie karantino valdymo priemonių efektyvumą, ir tai leistų komisijai priimti tolesnius sprendimus „dėl situacijos sugriežtinimo arba atlaisvinimo“.

Laikas pernelyg trumpas, kad darytumėme kažkokias išvadas, bet akivaizdu, kad gyventojų mobilumas yra sumažėjęs ir tai davė nežymią, bet įtaką viruso plitimui Lietuvoje.

„Taip pat apsvarstytas klausimas, susijęs su iš UK atvykstančių asmenų sausumos keliu problema.

„Pirmiausia aptarta situacija, kaip tai būtų kontroliuojama ir kaip tai būtų reguliuojama. Šiuo metu, dabartinė tvarka, jau ir dabar iš UK atvykstantiems asmenims teikia reikalavimą, kad jie turėtų pasidarę testą, o jei ne, turėtų būti saviizoliacijoje“.

Anot jos, sutarta ir dėl tam tikrų Valstybės sienos apsaugos tarnybos kontrolės priemonių, kad pasieniečiai galėtų prašyti atvykstančiųjų pateikti COVID-19 rezultatus, detaliau tvarką turėtų pristatyti VSAT vadovas Renatas Požėla.

Tikslins klausimą dėl žmonių skaičiaus automobilyje

A. Bilotaitė taip pat tvirtino, kad vadinamoji „generalinė repeticija“ prieš šventes, kai pareigūnai savaitgalį griežčiau tikrino gyventojų judėjimą, pavyko, tačiau išryškėjus tam tikriems trūkumams, pateikti siūlymai Vyriausybei tikslinti karantino taisykles.

„Pirmiausia, tai yra klausimas, susijęs su žmonių skaičiumi automobiliuose. Tai šiandien mes suformulavome siūlymą Vyriausybei, kad automobilyje turėtų būti ne daugiau kaip du žmonės arba vieno šeimos ūkio nariai. Kitas siūlymas susijęs su problemomis, kurios iškilo žiedinėse savivaldybėse“, – sakė A. Bilotaitė.

Anot jos, taip pat atsižvelgta į iššūkius dėl žmonių, kurie gyvena rajone, bet dirba mieste.

„Teikiame siūlymą koreguoti šitą tvarką, kad ateityje tai nebekeltų mums tokių iššūkių, kurie buvo šį savaitgalį“, – sakė ministrė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

G

G portretas
Uždraus faram i rankas imt dokumentus nejaugi nematai klaipėdos pareigūnių net plikom rankom platina virusą

kvaiša tu

kvaiša tu portretas
Viruso plitimą mažina tai, kad didžioji dalis jau persirgo, ir banga slopsta.

P

P portretas
Policija platona virusą kiekvieno dokumentus liezdami rankom joai sirgo keli po patikros tukstanšiai jie rankom liest neturėtų dokumentų
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių