Konkursus į NVSC ir ULAC vadovų pozicijas ministerija ketina skelbti artimiausiu metu

Sveikatos apsaugos ministerija artimiausiu metu ketina skelbti konkursus į Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) ir Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) vadovų pozicijas.

„Tikslinami pareigybių aprašymai šioms pareigybėms, rengiamasi skelbti konkursus. Tai bus daroma artimiausiu metu“, – BNS informavo sveikatos apsaugos ministro atstovė Aistė Šuksta.

Šiuo metu NVSC laikinai vadovauja įstaigos Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vedėja Giedrė Aleksienė, ULAC – direktoriaus pavaduotojas Kęstutis Krivickas.

Buvęs NVSC vadovas Robertas Petraitis atleistas praėjusią savaitę.

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys tokį sprendimą priėmė po R. Petraičiui nepalankaus metinio įvertinimo vasario viduryje, tačiau buvęs NVSC vadovas su vertinimo išvadomis nesutiko ir paprašė ministerijos, jog jo veiklą įvertintų speciali komisija.

Kaip kovo pradžioje informavo A. Dulkys, komisijos išvados patvirtino jo „matymą ir vertinimą“.

Tuo tarpu buvusį ULAC vadovą Saulių Čiaplinską dėl pareigų nevykdymo praėjusių metų lapkritį atleisti nusprendė dar buvęs Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga, o dabartinis ministras A. Dulkys teigė neturintis pagrindo šio sprendimo pakeisti.

S. Čaplinskas tuo metu turėjo nedarbingumą, jis baigėsi kovo pradžioje – tada buvęs ULAC vadovas ir atleistas.

Abu iš pareigų atleisti vadovai BNS teigė su atleidimais nesutinkantys ir žadėjo juos skųsti teismuose.

Savo ruožtu A. Dulkys BNS interviu sakė, kad ateidamas į šias pareigas tikėjosi stipresnių pavaldžių institucijų.

„Aš nesitikėjau, kad yra šitaip nustekenta sveikatos apsaugos sistema ir kad nėra į ką atsiremti, (...) didžioji dalis Sveikatos apsaugos ministerijai pavaldžių įstaigų yra arba be vadovų, arba su laikinais vadovais, arba su vadovais, kurie prastai dirba“, – kalbėjo ministras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ilgai galvojantis

Ilgai galvojantis portretas
Ir nelankstus ministras

Pastabus

Pastabus portretas
Kieno gimines eileje? Kokia orientacija jau numanom...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių