Pereiti į pagrindinį turinį

Konservatoriai keis finansų ministrą?

2009-03-19 17:40
Konservatoriai keis finansų ministrą?
Konservatoriai keis finansų ministrą? / Mindaugo Ažušilio nuotr.

Valdančiojoje Tėvynės sąjungoje kyla nepasitenkinimas finansų ministro Algirdo Šemetos veikla. Neatmetama, kad jis bus priverstas užleisti savo postą kitam konservatoriui.
 
Ketvirtadienį ryte įvykusiame Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos posėdyje Seimo pirmoji vicepirmininkė Irena Degutienė sukritikavo A.Šemetą už nesugebėjimą gerai vadovauti ekonominiu sunkmečiu ypač jautriai finansų sferai ir pasiūlė pasvarstyti, ar nevertėtų pakeisti finansų ministro. Ji esą netgi pasiūlė galimą kandidatą į šį postą – Seimo Biudžeto ir finansų komiteto vicepirmininką konservatorių Vitą Matuzą.
 
Neoficialiomis žiniomis, tokie I.Degutienės pareiškimai susilaukė daugumos frakcijos narių plojimų.
 
Frakcijos seniūnas Jurgis Razma pripažįsta, kad „emocingų pareiškimų posėdyje buvo“, tačiau jų nesureikšmina.
 
A.Šemetą kritikuoja ir kai kurie Tėvynės sąjungos partneriai valdančiojoje koalicijoje, ir opozicija, tvirtinanti, kad finansų ministro pasiūlyta ir pernai gruodį naktimis kardinaliai pakeista mokesčių sistema žlugdo šalies biudžetą ir stumia ekonomiką į dar didesnę finansinę prarają.
 
Tėvynės sąjungos lyderis premjeras Andrius Kubilius yra pareiškęs paramą A.Šemetai. Tačiau pats finansų ministras neatmetė atsistatydinimo galimybės: „Politikas, bet kuris ministras turi būti kasdien tam pasiruošęs“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų