Pereiti į pagrindinį turinį

Konservatorių partijos valdžios troškimas kiršina savuosius

2013-04-17 06:15
Konservatorių partijos valdžios troškimas kiršina savuosius
Konservatorių partijos valdžios troškimas kiršina savuosius / A. Ufarto/BFL nuotr.

Kova dėl konservatorių vedlio posto darosi vis nuožmesnė. Andriaus Kubiliaus varžovai atsisakė dalyvauti viešuose kandidatų debatuose, nes įžvelgė oponentų klastą. Užrūstintas ir partijos patriarchas Vytautas Landsbergis.

Ryžtingas tik A.Kubilius?

Vieši kandidatų į konservatorių partijos pirmininkus debatai sužlugo – vakar turėjusi įvykti diskusija netikėtai atšaukta. Iškart po šio įvykio pasigirdo įvairių samprotavimų, o debatuose turėję dalyvauti partijos delegatai piktinosi ir dėl kiek keistoko debatų organizavimo, ir dėl vėlesnio sprendimo juos atšaukti.

„Keliems kandidatams atsisakius dalyvauti ir likus tik vienam, kuris ryžtųsi dalyvauti diskusijoje dėl programos ir vizijos, TS-LKD lyderių debatai atšaukiami!“ – taip nurodė diskusijos organizatoriai, tarp kurių – parlamentaras Mantas Adomėnas.

Politikas patvirtino, kad tas vienintelis drąsuolis, nepabūgęs diskusijos, žinoma, yra ligšiolinis partijos pirmininkas A. Kubilius. Kodėl kiti taip ūmai atsisakė dalyvauti, M. Adomėnas atskleisti nepanoro. „Kodėl jus domina neįvykę renginiai?“ – stebėjosi A. Kubiliui simpatijų neslepiantis politikas.

Keistas organizavimas

Minėtus debatus organizuoti ėmėsi būtent M. Adomėnas, partijos pirmininko rinkimuose raginantis remti dabartinį partijos pirmininką. Galiausiai pagal planą jis turėjo būti ir debatų moderatorius.

Regis, likusiems kandidatams tai nepatiko. „Tas diskusijos organizavimas labai keistai vyko. Iš pradžių primygtinai reikalavo, kad dalyvaučiau, paskui praėjusią savaitę pozicija pakeista ir pareikšta, kad atšaukiama. Aplinkybių nežinau, bet atrodo tikrai keistokai“, – stebėjosi kandidatas į TS-LKD pirmininko postą Valentinas Stundys.

Taigi proga, kai visi kandidatai į TS-LKD pirmininko postą galėtų kartu padiskutuoti, praleista. Daugiau tokių diskusijų nenumatoma. Kandidatai apsiribos partijų skyrių lankymu, savo tekstų skelbimu.

Patriarchas regi šou

M. Adomėno ir jo bendraminčių organizuoti debatai įtarimą sukėlė ir partijos patriarchui, A. Kubiliaus varžovui Vytautui Landsbergiui. Kodėl atsisakė dalyvauti jis?

„Aš nežinojau, kas ten turėjo būti. Pirmiausia organizatorių elgesys buvo netinkamas. Jie paskelbė, jog dalyvausiu, o kai pasiaiškinau, kokio pobūdžio renginys, paaiškėjo, kad jo toks šou pobūdis, ir man jis pasirodė nepriimtinas“, – paaiškino V. Landsbergis.

Ilgametį TS-LKD vedlį, regis, suerzino tai, kad debatus organizavo A. Kubiliaus rėmėjas M. Adomėnas. Tačiau V. Landsbergis šių detalių patikslinti nepanoro: „Neturiu nei pareigos, nei laiko jums teisintis“, – baigė patriarchas.

Iš TS-LKD pirmininko rinkimų pasitraukus Laimai Andrikienei, su A. Kubiliumi varžytis liko tik du kandidatai – V. Stundys ir V. Landsbergis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų