Konstitucijos egzamine dalyvavo mažiau žmonių nei pernai

Konstitucijos egzamine praėjusią savaitę dalyvavo daugiau kaip 30 tūkst. žmonių, tai yra keliais tūkstančiais mažiau nei pernai, pirmadienį pranešė Teisingumo ministerija.

Pernai patikrinti savo žinias apie pagrindinį šalies įstatymą panoro daugiau nei 32 tūkst. žmonių.

Per šiųmetinį praėjusį ketvirtadienį vykusį egzaminą dalyviai taip pat atsakė į klausimus apie šiemet vykusius rinkimus, referendumus, prisiminė Baltijos kelio istoriją bei ankstesnes Lietuvos Konstitucijas.

Egzaminas vyko 59-iose Lietuvos savivaldybėse, daugiau nei 600 bendrojo lavinimo mokyklų, 14-oje aukštųjų mokyklų, Lietuvos aklųjų bibliotekoje ir 11-oje įkalinimo įstaigų. Beveik 500 piliečių egzaminą laikė virtualiai.

Kaip ir ankstesniais metais, aktyviausia egzamino dalyvių grupė buvo moksleiviai. Didžiausiu aktyvumu išsiskyrė Kauno ir Kretingos mokyklos: Kazio Griniaus progimnazija (957 mokiniai) ir Kretingos Jurgio Pabrėžos universitetinė gimnazija (428 mokiniai).

Pirmų – ketvirtų klasių moksleiviams buvo pateikta kūrybinė užduotis „Mano namai – Laisva Lietuva!“. Mažiausieji egzamino dalyviai pateikė per 350 piešinių.

Tarp aukštųjų mokyklų aktyviausias buvo Vilniaus Gedimino technikos universitetas, egzamine taip pat itin aktyviai dalyvavo Vilniaus kolegijos studentai. Iš viso Lietuvoje Konstitucijos egzaminą laikė daugiau nei 700 studentų.

Savivaldybėse daugiausia egzaminą laikančiųjų buvo Vilniaus mieste ir rajone. Iš viso šalies savivaldybėse žinias tikrinosi daugiau nei 400 žmonių.

Pirmojo etapo egzamino dalyviai turėjo atsakyti į 30 uždarų klausimų. Į antrąjį etapą pateko tie, kurie teisingai atsakė į mažiausiai 25 klausimus, moksleiviai – mažiausiai 23 klausimus.

Antrajame etape spalio 17 dieną dalyvaus 649 geriausias žinias pademonstravę egzamino dalyviai. Internetu egzaminą laikyti pasirinkę piliečiai dalyvavo tik pirmajame etape.

Tryliktą kartą Teisingumo ministerijos organizuojamo egzamino nugalėtojai bus apdovanoti spalio 28 dieną Prezidentūroje.

Dabartinė Konstitucija Lietuvos piliečių priimta 1992 metų spalio 25 dienos referendume.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Apie ką čia kalbėt kai KT Šaly valdžią uzurpavo ir į konstituciją kojas (o gal ir dar kai ką) nusivalė... :/
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių