Koronaviruso grėsmė: Lenkija pasienyje su Lietuva įveda sanitarinę kontrolę

Dėl koronaviruso grėsmės Lenkija pasienyje su Lietuva nuo antradienio įveda sanitarinę kontrolę.

Kaip informavo Lenkijos ambasada Lietuvoje, autobusais vykstančių asmenų prašoma pateikti anketas su kontaktine informacija.

„Prašome visų keleivių, dėl jų pačių sveikatos, sąžiningai pildyti anketas, o vežėjų bei operatorių – pagal galimybę – pateikti keleiviams anketas užpildymui iš anksto, kad kontrolė prie sienos galėtų vykti  greitai ir sklandžiai“, – teigiama ambasados pranešime.

Portalas tv3.lt paskelbė, jog pasienyje su Lietuva gali būti pasirinktinai tikrinama keliaujančiųjų temperatūra.

„Yra informacijos, kad ir kai kurių pasirinktinai ir temperatūrą pamatuotų, ir maršruto paklaustų, patikrintų automobilius, bet iš dalies ir dabar tai vyksta. Visuotinė kontrolė nėra įvedama, jie pasirinktinius tikrinimus turėtų atlikinėti“, – BNS antradienį sakė Valstybės sienos apsaugos tarnybos atstovas Giedrius Mišutis.

Panašias priemones vykdo ir Lietuvos pasieniečiai, tačiau jie temperatūros matuoti priemonių neturi.

G. Mišutis sakė neturintis duomenų, kad dėl šių priemonių pasienyje galėtų susidaryti eilės ar kitaip žymiai keistis esama tvarka.

Lietuvos pasieniečiai nuo vasario pabaigos taip pat pasirinktinai stabo automobilius pasienyje su Lenkija ir Latvija bei teikia informaciją, teiraujasi, iš kur asmenys vyksta, dalija informacinius lankstinukus.

Lenkijoje koronavirusas yra nustatytas 17-ai asmenų. Lietuvoje iki šiol užfiksuotas vienas koronaviruso atvejis – juo užsikrėtė iš Italijos grįžusi šiaulietė.

Visame pasaulyje koronavirusu užsikrėtė daugiau kaip 115 tūkst. žmonių, daugiau kaip 4 tūkst. mirė, 64 tūkst. – pasveiko.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
PUIKI proga vėl prie Seimo laužus sukurt... ir VISUS seimUnus, ATOSTOGAVUSIUS (tai ANTIKONSTITUCIŠKA!) Italijoj - kaip su šernais, be jokių papildomų tyrimų.

Lankstinukas

Lankstinukas portretas
Mūsų pasieniečiai neturi priemonių temperatūrai matuoti, mes neturime dezinfekuojančių skysčių, kaukių, svarbiausia Seimo nariai aprūpinti, dabar juk reikės dirbti, komandiruotės nerekomenduojamos. Nors keli tautos išrinktieji, kurie niekada nepasižymėjo racionaliu atsakingu mąstymu, pareiškė, kad į komandiruotes vyks.

...

... portretas
Elgsis taip pat kaip su šernais?.. :s
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių