Pereiti į pagrindinį turinį

Kovai su terorizmu siūloma stiprinti ES išorės sienų kontrolę

2015-02-10 15:38
BNS inf.
VSAT nuotr.

Europos Sąjungos (ES) Bendrųjų reikalų tarybos susitikime antradienį Briuselyje pabrėžta būtinybė stiprinti ES išorės sienų apsaugą, pranešė Lietuvos užsienio reikalų ministerija.

Susitikime, kuriame buvo pristatyti Latvijos pirmininkavimo prioritetai, aptartos priemonės kovoti su terorizmu bei pasirengimas kovo mėnesio Europos Vadovų Tarybai, Lietuvai atstovavo užsienio reikalų viceministras Rolandas Kriščiūnas.

„Siekdama veiksmingai kovoti su terorizmu ir užtikrinti savo piliečių saugumą, Europos Sąjunga turi veikti išvien: stiprinti ir modernizuoti savo išorės sienų kontrolę, kovoti su propaganda bei atremti kitas informacinio saugumo grėsmes, taip ginant europines vertybes bei išvengiant visuomenės radikalizavimo“, – pranešime spaudai teigė viceministras.

Europos Sąjungos ministrai pabrėžė, jog būtina kuo skubiau sutarti dėl europinės keleivių duomenų įrašo sistemos (PNR) sukūrimo, kuri įgalintų gauti informaciją apie asmenų judėjimą ES tiriant teroristinius nusikaltimus ar siekiant jų išvengti. Taip pat buvo sutarta, kad kova su terorizmu neturi turėti įtakos laisvam asmenų judėjimui Šengeno erdvėje, nurodoma Lietuvos URM pranešime.

Ministrų susitikimo metu buvo pradėta ruoštis kovo 19–20 dienomis vyksiančiai Europos Vadovų Tarybai, kurios metu ketinama aptarti Energetikos sąjungos kūrimo aspektus ir aktualiausius ES užsienio politikos klausimus: situaciją Ukrainoje, pasirengimą Rytų partnerystės viršūnių susitikimui Rygoje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų