Kovo 11-sios renginiai subūrė šiauliečius: šoko, dainavo ir šildėsi karių arbata

  • Teksto dydis:

Kovo 11-osios šventinė atmosfera neaplenkė ir Šiaulių. Patriotiškai nusiteikę šiauliečiai Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną paminėjo dalyvaudami tradiciniame trispalvės žygyje, šventiniame minėjime „Lietuva – tai mano kelias“ ir Lietuvos valstybės vėliavos pakėlimo ceremonijoje. Renginiai subūrė miestiečius šią istorinę dieną paminėti drauge, demonstruojant meilę ir pagarbą savo šaliai.

Šventinę dieną šiauliečiai pradėjo jau tradicija tapusiu trispalvės žygiu „Lietuva mūsų širdyse“. Minia tautine simbolika pasipuošusių miestiečių, nešančių įspūdingą 400 metrų ilgio Lietuvos vėliavą ir traukiančių patriotines dainas, iškilmingai žygiavo miesto gatvėmis.

Trispalvės žygio procesijos laukė gausus būrys smagiai nusiteikusi šiauliečių ir miesto svečių, susibūrusių pėsčiųjų bulvare prie Kaštonų alėjos. Čia susirinkusieji kėlė akis į dangų, mat jį skrodė ir visus su istorine diena sveikino Lietuvos kariuomenės Karinės oro pajėgos, ir džiaugsmingai pasitiko įspūdingą eiseną su Šiaulių pučiamųjų orkestru priešakyje.

Procesijai atkeliavus buvo paskelbta minėjimo „Lietuva – tai mano kelias“ pradžia. Skambant Lietuvos himnui, kurį giedojo lietuviško folkroko grupės „Kitava“ vokalistė Rasa Stoškuvienė ir Šiaulių kultūros centro kamerinis choras „Atžalynas“ (meno vad. M. Žalalis), Lietuvos valstybės vėliavą kėlė Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų Aviacijos bazės nuolatinės pradinės privalomosios karo tarnybos karys, jaunesnysis eilinis Vilius Abromavičius.

Švęsti susirinkusius šiauliečius pasveikino Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų Aviacijos bazės vadas plk. ltn. Antanas Matutis, Jo Ekscelencija Šiaulių vyskupas Eugenijus Bartulis ir Šiaulių miesto meras Artūras Visockas.

Po sveikinimo kalbų grupė „Kitava“ ir choras „Atžalynas“ užkūrė tikrą šventę ir susirinkusiems padovanojo išskirtinį, pozityvios nuotaikos kupiną koncertą. Renginio kulminacija tapo specialiai šventei paruoštas masinis šokis (choreografijos aut. – M. Kosaitis). Skambant grupės „Kitava“ dainai „Reikia mums“, kurią ji atliko kartu su „Atžalyno“ choristais, keli šimtai trispalvės kaspinais pasipuošusių Šiaulių miesto moksleivių ritmingai šoko ir užkrėtė visus smagia nuotaika ir bendruomeniškumo jausmu.

Bulvare susibūrę šiauliečiai leido laiką smagiai ir skirstytis neskubėjo – kartu traukė patriotines dainas, šoko, bendravo ir šildėsi Krašto apsaugos savanorių pajėgų karių vaišinama gardžia arbata.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių