Pereiti į pagrindinį turinį

Kraujo donorystės centro vadovas skolingas milijoną?

2013-02-12 20:25
Kraujo donorystės centro vadovas skolingas milijoną?
Kraujo donorystės centro vadovas skolingas milijoną? / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Kraujo plazmos pardavinėjimu išgarsėjusio Kraujo donorystės centro (KDC) vadovas Artūras Jonas Venslauskas skundžia teismo sprendimą centrui skelbti bankrotą.

Šaltinių teigimu, A.J.Venslauskas, jo gyvenimo draugė ir duktė iš Kraujo donorystės centro yra paėmę milijoninę paskolą, tačiau vadovas tai neigia, skelbia 15min.lt.

Kauno apygardos teismas nustatė, kad centro turto vertė mažesnė, nei nurodyta, į balansą įtrauktas turtas, kurio vertė nurodyta neteisingai, o įsipareigojimai kreditoriams – milžiniški.

Teismas taip pat nusprendė, kad įmonės vadovas, kuris pats ir jo artimi giminaičiai yra skolingi KDC dideles sumas, sudarinėdamas įvairius sandorius gali veikti priešingai įmonės kreditorių interesams.

Su įmone susijęs asmuo 15min.lt papasakojo, kad A.J.Venslauskas, jo duktė ir gyvenimo draugė iš bendrovės yra paėmę po 1 mln. Lt siekiančias paskolas, todėl jis kaip įmanydamas vengė KDC bankroto, kad bankas neareštuotų jo turto.

Nors teismo dokumentuose nurodoma, kad A.J.Venslauskas yra skolingas KDC, jis tai neigė. „Paskolos buvo paimtos senais laikais, jokių milijonų niekas neėmė. Kai plazma „važiuodavo" ir būdavo pinigų, imdavo žmonės paskolas, bet buvo susitvarkyta, o jos buvo sugrąžintos: su palūkanomis ir su delspinigiais. Šiandien nė vieno lito paskolos nėra, viskas atiduota. Draugėm jokiom iš viso jokių milijonų nebuvo duota", – sakė jis.

A.J.Venslauskas pridūrė, kad duktė buvo mokslams pasiėmusi 20 tūkst. Lt siekusią paskolą.

Anot šaltinių, A.J.Venslauskas KDC gyveno plačiai – sau buvo pasiskyręs 50 tūkst. Lt atlyginimą, o žmonai ir draugei – po 15 tūkst. litų siekiančias algas. Tačiau A.J.Venslauskas teigė, kad tai – netiesa.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų