Pereiti į pagrindinį turinį

Krepšinio klubui "Neptūnas" – bankroto byla

2013-09-10 04:31
"Neptūno" vadovui O. Kurauskui teks surasti 10 tūkst. litų
"Neptūno" vadovui O. Kurauskui teks surasti 10 tūkst. litų / Vytauto Petriko nuotr.

Klaipėdos apygardos teismas užregistravo vieno iš krepšininkų ieškinį krepšinio klubui "Neptūnas" dėl bankroto bylos iškėlimo. Tačiau klubo vadovybė įsitikinusi, kad žaidėjas artimiausiu metu atsiims pareiškimą teismui, nes su komandos nariu skubama atsiskaityti.

Teismas dvejus metus uostamiesčio klube žaidusio Raimundo Danio ieškinį gavo rugsėjo 3-iąją.

Krepšininkas nusprendė per teismą išsikovoti jam priklausantį atlyginimą.

"Neptūno" klubo direktorius Osvaldas Kurauskas tikino, kad su krepšininku netrukus bus galutinai atsiskaityta.

"Tik garsiai skamba bankroto byla, o iš tiesų tai buvo įsiskolinimai žaidėjui. Tarėmės dėl atsiskaitymo, tačiau tai šiek tiek užtruko", – tvirtino klubo direktorius.

Iš viso klubas buvo skolingas trims žaidėjams – Giedriui Gustui, Laurynui Mikalauskui ir Raimundui Daniui.

Su G.Gustu ir L.Mikalausku jau yra atsiskaityta, tačiau R.Daniui, pasak O.Kurausko, klubas buvo skolingas 38 tūkst. litų.

"Šiuo metu liko per 10 tūkst. litų suma. Mes tikimės, kad per rugsėjį su žaidėju bus visiškai atsiskaityta", – aiškino O.Kurauskas.

Kadangi skundas teisme dar nėra nagrinėtas, kol kas nėra pateikta prašymų areštuoti ir kitaip apriboti klubo turtą ir banko sąskaitas.

"Ši skola susidarė pernai, kai negavome planuotos didelės pinigų sumos. Tai nėra malonus procesas, o ir kenkia klubo reputacijai. Toks žaidėjo elgesys yra neadekvatus klubo atžvilgiu. Mes nevengiame atsiskaityti ir piktybiškai nesielgiame. Nėra taip, kad kas pasiųstų krepšininką", – aiškino O.Kurauskas.

Klubo direktorius prisiminė pernai vykusį teismo procesą su trejus metus klube žaidusiu Vyteniu Petkumi. Krepšininkas pralaimėjo bylinėjimąsi ir neįrodė, kad klubas jam neišmokėjo jo uždirbtų pinigų.

"Jis bandė įrodyti kelių dešimčių litų skolą, tačiau teismo procesą mes laimėjome ir prisiteisėme net advokato išlaidas. Nors negali žinoti, ar neatsiras norinčio vėl kreiptis į teismą", – tikino O.Kurauskas.

Klubo direktorius pripažino, kad yra užsitęsusių derybų su klubo rėmėjais, tačiau bendra klubo finansinė padėtis esą nėra tokia apverktina, kad būtų keliama bankroto byla.

"Tokie procesai gali tik apsunkinti padėtį, o blogiausiu atveju tik dar labiau nutolinti atsiskaitymą. Tokie dalykai klubui nepadeda, tačiau dėl kelių dešimčių tūkstančių klubas tikrai nebankrutuos", – kalbėjo klubo vadovas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų