Pereiti į pagrindinį turinį

Kultūros paveldo komisijos pirmininku siūlo D. Rimkevičių

2015-05-13 08:50
BNS inf.
Deivydas Rimkevičius Deivydas Rimkevičius

Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komitetas Valstybinės kultūros paveldo komisijos pirmininku siūlo skirti šios komisijos narį Deivydą Rimkevičių.

Jis pakeistų Gražiną Drėmaitę, kuri komisijai vadovauja nuo 2009 metų.

Istoriko ir teisininko išsilavinimą turintis D.Rimkevičius komiteto posėdyje teigė, kad tapęs komisijos pirmininku didelį dėmesį skirtų nenaudojamiems kultūros paveldo objektams.

Komitetas jo kandidatūrai pritarė slaptu balsavimu. Dėl D.Rimkevičiaus turės balsuoti ir visas Seimas.

D.Rimkevičius yra dirbęs advokatu, ėjęs Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos nario pareigas. Šiuo metu jis taip pat yra Nacionalinės antikorupcijos asociacijos valdybos narys.

Seimui per komitetą D.Rimkevičiaus kandidatūrą palaikė ir Valstybinė kultūros paveldo komisija.

Komisiją sudaro 12 narių: du narius skiria ir atleidžia prezidentas, keturis narius – Seimas Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto teikimu, keturis narius – ministras pirmininkas kultūros ministro teikimu, du narius renka ir atšaukia įstatymų nustatyta tvarka įregistruotos visuomeninės organizacijos, kurių veikla susijusi su kultūros paveldo paieška, saugojimu ir propagavimu. Jie skiriami ketveriems metams.

Komisija yra Seimo, prezidento ir Vyriausybės ekspertė bei patarėja kultūros paveldo valstybinės politikos ir jos įgyvendinimo klausimais.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų