Kurortuose atsirado daugiau žuvies
Šviežiai rūkytomis žuvimis šią vasarą galima gardžiuotis ir pajūrio kurortuose.
![]() |
Nidoje, Jono užeigoje, galima rūkytą žuvį išsirinkti tiesiai nuo iešmo. |
Kas ragavo ką tik išrūkytų žuvų Jono užeigoje Nidoje, šeimininkus minėjo geru žodžiu.
Tačiau neretas pridūrė: “skanu, bet nepigu“. Už delno dydžio rūkytą ešerį čia prašė iki 10 litų, didesnės žuvys dar brangesnės.
Iš Švedijos grįžę lietuvaičiai aiškina, kad ten rūkytos žuvys gerokai pigesnės nei Lietuvos pajūryje.
Šiemet geros, bet brangios žuvies galima rasti ir Šventosios, Nidos, Juodkrantės kurortuose.
Ypač šį sezoną pagyvėjo prekyba Juodkrantėje.
Prie krantinės ant pontonų plūduriuoja vadinamasis „piratų laivas“. Taip poilsiautojai praminė filmavimui pastatydintą senovinio kogo modelį. Laive žvejo Alfonso Kauneckio dukra Jovita Kauneckytė įkūrė žuvų patiekalų restoraną.
Jame apsilankiusieji, patiekalų ragavę poilsiautojai tikina, kad niekur kitur taip skaniai paruoštų žuvų nevalgę. Tačiau „piratų laive“ ir kainos piratiškos.
Žinovai teigia, kad už 100 litų čia užsukęs neįsibėgėsi.
Gyvenvietės verandos irgi puikuojasi rūkytais karšiais, unguriais. Pastarieji pardavinėjami vienetais.
Už mažą prašoma iki 60 litų, o didžiausi kainuoja per 100 litų.
Panašios rūkytų žuvų kainos ir Palangoje bei Šventojoje.
Jų pardavėjai tikina, kad kainą apsprendžia ne tik paklausa, bet ir senkantys žuvų ištekliai.
„Piratų laivas“ Juodkrantėje tapo žuvų patiekalų restoranu.
Vytauto Liaudanskio nuotraukos
Naujausi komentarai