Pereiti į pagrindinį turinį

Kyšis policijai generalinio urėdo pavaduotojui kainavo postą

2016-02-22 09:19
BNS inf.
A. Ufarto / Fotobanko nuotr.

Dėl kyšio policijai praėjusią savaitę apklaustas generalinio urėdo pavaduotojas Gintaras Visalga atleistas iš pareigų.

Generalinis miškų urėdas Rimantas Prūsaitis savo pavaduotoją atleido pirmadienį, pranešė Generalinė miškų urėdija. Kaip BNS patvirtino R.Prūsaitis, G.Visalga iš darbo atleistas gavus jo prašymą.

„Yra jo apsisprendimas, asmeninis prašymas, ir aš su tuo sutikau. Kam čia aiškintis, kankintis, kol kas paaiškės, nepaaiškės, yra kaip yra. Žmogus garbingai suprato savo klaidą, parašė, buvo kažkokų ir praeity dalykų, viskas susidėjo ir atleidau“, – apie pavaduotojo atleidimo motyvus BNS sakė R.Prūsaitis.

Generalinis urėdas teigė nebesiaiškinęs, kokią institucijos turi informaciją apie incidentą su policija, į kurį įsipainiojo jau atleistas pavaduotojas.

„Jei nebūtų parašęs prašymo, būtų sirgęs ar ką, būtume aiškinęsi, bet jis parašė prašymą, tad viską sudėjus yra sprendimas atleisti, principingumas kartais irgi nepakenkia“, – kalbėjo generalinis urėdas.

Policija praėjusią savaitę pranešė G.Visalgos atžvilgiu pradėjusi ikiteisminį tyrimą dėl papirkimo.

Policijos teigimu, G.Visalga ketvirtadienio vakarą pareigūnams siūlė 20 eurų, kad išvengtų administracinės atsakomybės už tai, jog vairuodamas naudojosi mobilaus ryšio telefonu.

Aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas po incidento paskelbė, kad kaltinimams pasitvirtinus G.Visalga turės būti atleistas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų