Pereiti į pagrindinį turinį

L. Graužinienė: man N. Meilutis paliko neblogą įspūdį

2015-06-10 05:36
BNS inf.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė antradienį Seimui pateikė 40-mečio Kauno apygardos teismo pirmininko N.Meilučio kandidatūrą į generalinius prokurorus.

Nerijus Meilutis
Nerijus Meilutis / A. Ufarto/BFL nuotr.

Jeigu būtų paskirtas generaliniu prokuroru Kauno apygardos teismo pirmininkas Nerijus Meilutis žada dalykinį bendradarbiavimą su Seimu ir ketina jam teikti veiklos ataskaitas, kaip būdavo daroma anksčiau, sako Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė.

„Kalbėjome apie parlamento ir prokuratūros santykius, kurie buvo susiklostę tikrai ne pačiu geriausiu aspektu, ir mes tikrai radome sutarimą, kad tie santykiai turi būti, kaip ir buvo iki prokuroro D.Valio, - darbiniai. Kandidatas į generalinius prokurorus pažadėjo teikti ataskaitas, kaip ir buvo anksčiau“, - trečiadienį Žinių radijui sakė parlamento pirmininkė.

„Matau, kad jis pasiruošęs konstruktyviam, dalykiniam darbui“, - pridūrė ji.

Pernai sausį po Seimo mėginimų įgyti teisinių svertų atstatydinant generalinį prokurorą Konstitucinis Teismas paskelbė, kad Seimas negali iš generalinio prokuroro reikalauti ataskaitos, kuriai reikėtų parlamento ar Vyriausybės pritarimo, nes tai prieštarauja prokuroro nepriklausomumui. Iki tol generaliniai prokurorai Seimui kasmet teikdavo veiklos ataskaitas, o parlamentarai balsuodavo, ar joms pritaria, ar ne.

L.Graužinienė tvirtino su kandidatu į generalinius prokurorus asmeniškai buvo susitikusi antradienį po šio prisistatymo Seime.

„Man paliko neblogą įspūdį, dalykinį įspūdį“, - teigė Siemo vadovė, paklausta apie kandidatą į generalinius prokurorus.

Ji pranešė, kad parlamentas dėl pritarimo prezidentės siūlomam kandidatui į generalinius prokurorus balsuos kitą savaitę. Mat visos Seimo frakcijos išreiškė pageidavimą susitikti su N.Meilučiu.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė antradienį Seimui pateikė 40-mečio Kauno apygardos teismo pirmininko N.Meilučio kandidatūrą į generalinius prokurorus.

N.Meilutis šešerius metus yra dirbęs ikiteisminio tyrimo pareigūnu, nuo 2004 metų jis eina teisėjo pareigas, nuo 2011 metų jis vadovauja Kauno apygardos teismui.

Dabartinio generalinio prokuroro Dariaus Valio kadencija baigiasi birželio 15 dieną. D.Valys prokuroru penkerių metų kadencijai buvo paskirtas 2010-aisiais.

Pagal Konstituciją, prezidentas generalinį prokurorą skiria ir atleidžia Seimo pritarimu.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų