Pereiti į pagrindinį turinį

L. Graužinienė: Ukrainos vadovybė imasi tų veiksmų, kurie reikalingi imtis

2014-04-16 06:27
DMN inf.
V. Skaraičio/BFL nuotr.

Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė teigia, kad pradėję antiteroristines operacijas prieš separatistus Ukrainos vadovai „imasi tų veiksmų, kurie jau yra reikalingi imtis“.

„Taikios derybos, taikus bandymas spręsti konfliktinę situaciją matome, kad neduoda rezultatų, todėl, kaip ir kiekvienos valstybės vadovybė priiminėja sprendimus tam, kad išlaikytų Ukrainos vientisumą ir suverenitetą ir apsaugotų žmones“, – Žinių radijui trečiadienį sakė L.Graužinienė.

Antradienį Ukrainos Aukščiausiosios Rados pirmininkas, laikinasis prezidentas Oleksandras Turčynovas pranešė, kad Ukrainos specialiosios pajėgos atkovojo federalizacijos šalininkų anksčiau buvusį užimtą Kramatorsko oro uostą.

Paklausta apie Seimo narių iniciatyvą siūlyti Europos Sąjungai ir NATO teikti Ukrainai žvalgybinę informaciją, Seimo pirmininkė teigė, kad, jos nuomone, Ukrainos vadovai informacijos ir dabar turi pakankamai.

„Esu įsitikinusi, kad žvalgybinė informacija pagal atitinkamą nustatytą tvarką yra teikiama, tarp šalių apsikeičiama, tai kiek mes gauname kaip valstybės vadovai informacijos, tiek ir kitų šalių, tai aš čia nematyčiau didelio neturėjimo informacijos ukrainiečių, ar panašiai. Man teko bendrauti su Ukrainos laikinuoju prezidentu O.Turčinovu asmeniškai, tai aš nesusidariau įspūdžio, kad jis nevaldo informacijos. Aš supratau, kad Ukrainos vadovai turi pilną informaciją“, – teigė Seimo pirmininkė.

Ji taip pat sakė nemananti, kad Ukrainos vadovai priima netinkamus sprendimus, bandydami išspręsti susiklosčiusią situaciją.

„Kiekvienos valstybės vadovai vertina viską ir svarbiausia jų užduotis yra, kad kuo mažiau būtų pralieta kraujo ir išspręsti konfliktines situacijas. Vis dėlto kartais iš šalies komentuoti ir vertinti lengviau ir skatinimas tų karinių veiksmų, kad jie imtųsi, tai yra išeitis – aš manau, kad ne ir mes labai atsakingai turime kalbėti apie tokius dalykus“, – kalbėjo L.Graužinienė.

Šiomis dienomis Ukrainos rytuose prorusiški kovotojai užgrobė vyriausybinius pastatus ir reikalauja referendumų dėl vietos valdžios galių sustiprinimo arba galimybės prisijungti prie Rusijos. Vakarai teigia, kad neramumus kursto Rusijos pasiųsti asmenys.

Anksčiau naudojant Rusijos karines pajėgas Ukrainai priklausęs Krymo pusiasalis prijungtas prie Rusijos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų