L. Kasčiūnas apie HIMARS amunicijos logistikos centrą: čia yra tokia grandinė

Lietuvai siekiant su Lenkija kurti regioninį amerikietiškų raketų paleidimo įrenginių HIMARS amunicijos logistikos centrą, krašto apsaugos ministras sako, kad diskusijos su Varšuva vyksta, tačiau visų pirma laukiama Lenkijos ir JAV susitarimo.

„Pirmiausia, lenkai susitars su amerikiečiais dėl visų modalumų, tada mes jungiamės. Čia yra tokia grandinė. Be abejo, su lenkais kalbame ir esame visą laiką pasirengę įšokti“, – BNS sakė Laurynas Kasčiūnas.

Taip jis kalbėjo Lietuvos prezidentui Gitanui Nausėdai praėjusią savaitę Lenkijoje pareiškus, kad abiejų šalių institucijos jau pradėjo darbus šiuo klausimu.

Pirmą kartą apie Lietuvos siekį drauge su Lenkija kurti į regioninį raketų paleidimo įrenginių HIMARS amunicijos logistikos centrą G. Nausėda užsiminė balandį.

„Kadangi abi valstybės, tiek Lenkija, tiek Lietuva, savo kariniuose planuose turi HIMARS sistemų įsigijimą. Kaip žinau, tam tikra dalis HIMARS jau pasiekė Lenkiją, mes dar laukiame, bet turėsime artimiausiais metais. Todėl būtų tikrai tikslinga siekti sinergijos, sukurti regioninį centrą, kuriuo galėtume naudotis“, – praėjusią savaitę sakė Lietuvos vadovas.

L. Kasčiūnas teigė negalintis komentuoti kitų šalių sprendimų, tačiau vylėsi, kad Lenkija ir Jungtinės Valstijos dėl logistikos centro sutars dar kitais metais.

Lietuva 2021 metų pabaigoje pasirašė 495 mln. dolerių sutartį su JAV dėl aštuonių HIMARS sistemų įsigijimo.

Pirmieji sistemų pristatymai numatyti 2025 metais. Kariuomenė tikisi, kad HIMARS sistemos pilną kovinį pajėgumą turėtų pasiekti iki 2027 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaimo bernas

kaimo bernas portretas
bet ir pliurpiat abu su vyr karo vadu Boltūn - nachodka dlia vraga Rajoniniuose laikraščiuose ir pasakų, ne tik gandų padaugėjo, ar suprantat, kiek tas pliurpimas atsieina ir kaip į tokius pliurpalus sąjungininkai žiūri

tam psichopatuj Zilvinuj Trucyznai su sifilio

tam psichopatuj Zilvinuj Trucyznai su sifilio portretas
ir kempinliges sugrauztom smegenele.... tu tu debilnas ligoni psichopate gydykis ,o ne komentarus rasinek nes sutrauks tave prie kompo kaip sutrauka arba pastipsi nuo infarkto....

Žilvinas Ručys

Žilvinas Ručys portretas
beje psichini ligoni pasidomėk kiek kainuoja putinui nužudžius vieną rusą už vieną arą žemės :))))))) už debilo ruso galvą kur vėliau ta žemes vis tiek atiduos Ukrainai atsiklaupęs putinas kuris nužudys 1 mln rusų - jau dabar giriasi kad sumažėjo kainuose dvigubai bedarbystė rusijoje cha cha cha cha cha , taip pat kiek kainuoja bailio psicho putino raketos kuriomis atakuoja tik tas vietas kur nėra priešraketinės gynybos tai yra civilius objektus vaikų darželius , ligonines , parduotuves , gyvenamuosius namus . putinas pasišikęs debilas bailys vagis ir net ruskių žudikas :)))) cha cha cha čiurka žudo rusų tautą cha cha cha , o tie šliaužia toliau antrus su puse metų
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių