L. Kasčiūnas: ministerija atsikratė atsakomybės dėl gaisro Alytuje

Seimo narys konservatorius Laurynas Kasčiūnas sako, kad Vidaus reikalų ministerija (VRM), traktuodama gaisrą Alytuje tik kaip šio miesto ir rajono atsakomybę, iš esmės atsikratė atsakomybės.

„Aš manau, kad (Vidaus reikalų. – ELTA) ministerija, traktuodama visą šitą katastrofą tik kaip Alytaus miesto ir rajono atsakomybę, iš esmės atsikratė atsakomybės ir dabar bando pasakyti, kad savivalda ir buvo atsakinga. O pati lyderystės nesiėmė. Dar daugiau – komunikavo klaidindama gyventojus“, – teigė L. Kasčiūnas.

Pasak jo, trūko VRM indėlio sprendžiant šią katastrofą.

„Ministerija turėjo perimti (situacijos sprendimą. – ELTA) į savo rankas, paskirti atsakingą žmogų, kuris turėjo viską koordinuoti – nuo gaisro valdymo iki evakuacijos planų, o tokio žmogaus nebuvo“, – sakė konservatorius.

Pasak jo, bendras pasirengimas pasirodė esąs žemo lygio ir „ne valstybiškas“.

ELTA primena, kad spalio 16-osios naktį Alytaus miesto padangų perdirbimo įmonėje „Ekologistika“ kilo didžiulis gaisras. Degė apie 2 tūkst. kvadratinių metrų ploto sandėliai, kuriuose laikomos naudotos padangos. Gaisrą gesino ugniagesių pajėgos iš Alytaus, Kauno, Lazdijų, Vilniaus, Varėnos ir Marijampolės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aš portretas
Mokesčių mokėtojai turi atsikratyt ministerijos
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių