Laikinai stabdomi keleiviniai traukiniai į Karaliaučių tranzitu per Lietuvą

„Rusijos geležinkeliai“ nuo pirmadienio laikinai stabdo keleivinių traukinių susisiekimą su Karaliaučiaus sritimi tranzitu per Lietuvą, pranešė naujienų agentūra „Interfax“.

„Dėl Rusijos ir kitų valstybių įvestų priemonių siekiant sustabdyti naujos koronavirusinės infekcijos plitimą (...) laikinai apribojimas susisiekimas su Karaliaučiaus sritimi“, – sekmadienį pranešė „Rusijos geležinkeliai“.

Pasak pranešimo, keleivinių traukinių eismas stabdomas nuo pirmadienio.

Dėl koronaviruso grėsmės Lietuva anksčiau sugriežtino reikalavimus Rusijos traukinių tranzitui per Lietuvą. Buvo apribotas traukinių skaičius, viename traukinyje leista vykti ne daugiau 100 keleivių be išlipimo teritorijoje.

Pagal Karaliaučiaus tranzito schemą 400 tūkst. Rusijos piliečių kasmet kerta Lietuvą pagal supaprastintą tvarką.

Lietuva, kaip ir daugelis Europos šalių, šiuo metu dėl koronaviruso pandemijos karantino draudžia į šalį atvykti užsienio piliečiams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Gal pagaliau nustos juokinti svietą su tuo traukinį kasdien lydinčiu sraigtasparniu? Kokia turtinga turi būti valstybė, kad taip švaistytis pinigais... milijonais mėtosi kur pakliuvo...

Tai kas tas sienas kontroliuoja?

Tai kas tas sienas kontroliuoja? portretas
Berods kovo 16 d. EU nusprende uzdaryti isorines EU sienas. Lietuvai reikejo uzdaryti isorines sienas uz keleto valandu , kaip tai padare Vokietija. Bet ne- tas neivyko it tik berods balandzio 2 d pranese , kad nebeileis BY ir RUS ir kitu treciu saliu pilieciu . REmiantis tuom tas VSAT dirba nepatikimai, tiesiog netinkamai. Ta vada jau reiketu pakeisti. Dabar gi .... Rusijos gelezinkeliai "nusprende" nebesiusti traukiniu. O Lietuva ka? gal jau okupuota, kad zodzio nebeturi?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių