Laikinai sustabdyta sutartis su bendrove „Sotus derlius“ dėl vakcinos išvežimo

Ekstremalių sveikatai situacijų centras (ESSC) laikinai sustabdė sutartį dėl COVID-19 vakcinos išvežimo su bendrove „Sotus derlius“.

„Įvertinus aplinkybes, ESSC šiuo metu laikinai sustabdė sutarties vykdymą. Yra sudaryta ekspertų komisija ištirti paskutiniam atvejui, kai buvo nustatyti temperatūrų svyravimai išvežant vakcinas“, – BNS trečiadienį sakė Sveikatos apsaugos ministerijos atstovas spaudai Vytautas Beniušis.

„Dabar laukiama ekspertų išvadų ir bus sprendžiama, ar sutartis bus vykdoma toliau“, – teigė jis.

Įvertinus aplinkybes, ESSC šiuo metu laikinai sustabdė sutarties vykdymą. Yra sudaryta ekspertų komisija ištirti paskutiniam atvejui, kai buvo nustatyti temperatūrų svyravimai išvežant vakcinas.

Apie laikinai sustabdytą 462 tūkst. eurų vertės sutartį trečiadienį pranešė LRT Radijas.

Praėjusią savaitę Kauno ir Panevėžio regionuose skiepijimas vienos siuntos „BioNTech“ ir „Pfizer“ vakcina buvo laikinai sustabdytas, nes transportuojant vakciną galėjo būti neužtikrinta reikiama temperatūra.

Siuntoje buvo beveik 4,7 tūkst. vakcinos dozių.

Anot V. Beniušio, „Sotus derlius“ yra laimėjusi ESSC konkursą vakcinos išvežimui, tačiau šią vakcinos siuntą gabeno subtiekėja – įmonė „Radusa“.

Vakcinas išvežios kita įmonė

Laikinai sustabdžius sutartį su bendrove „Sotus derlius“ dėl COVID-19 vakcinos išvežimo šalies gydymo įstaigoms, skiepų išvežimu nuo šiol rūpinsis kita įmonė – „Armila“.

Apie tai trečiadienį BNS informavo Ekstremalių sveikatai situacijų centras(ESSC).

Jo teigimu, sutartis su kita įmone sudaryta norint užtikrinti kokybišką ir sklandų vakcinos pristatymą, ji sudaryta įvertinus aplinkybes ir laikantis teisės aktų reikalavimų.

12 tūkst. eurų vertės sutartis su „Armila“ sudaryta 12 mėnesių laikotarpiui, pirkimas, anot ESSC, vykdytas neskelbiamos apklausos būdu.

Centrinėje viešųjų pirkimų informacinėje sistemoje nurodyta, kad sutartis sudaryta sausio 15 dieną.

Bendrovė „Armila“ save pristato kaip vieną didžiausių tarptautinių farmacijos kompanijų, kurios pagrindinė veiklos sritis – didmeninė prekyba farmacijos produktais vaistinėms ir ligoninėms.

462 tūkst. eurų sutartis su „Sotus derlius“ šią savaitę buvo laikinai sustabdyta norint įvertinti aplinkybes, kai buvo nustatyti temperatūrų svyravimai išvežant vakcinas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Keistas pasirinkimas

Keistas pasirinkimas portretas
Išrinkta firma, kuri pati to padaryti negali, samdosi kitą firmą.

kavenskis

kavenskis portretas
Nuotraukoj matosi tikras profesionalas specialistas su siupeliuku vakcina delioja...... Pacukai jus Pacukai.....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių