Laikyti brandos egzaminus Lietuvoje kol kas pasiryžo 57 ukrainiečiai

Laikyti brandos egzaminus Lietuvoje pagal šalies programą kol kas pasiryžo 57 ukrainiečiai, teigia Nacionalinės švietimo agentūros (NŠA) direktorė Rūta Krasauskienė.

„Kol kas tik 57 iš Ukrainos atvykę baigiamųjų klasių mokiniai yra pateikę prašymus laikyti brandos egzaminus, kad gautų vidurinį išsilavinimą Lietuvoje“, – NŠA trečiadienį išplatintame pranešime spaudai teigė direktorė.

Pasak jos, prašymus dėl brandos egzaminų pasirinkimo ir laikymo ukrainiečiai abiturientai dar gali teikti iki gegužės 24 dienos. Tai padariusieji iki balandžio 1-osios dar galės dalyvauti pagrindinėje brandos egzaminų sesijoje, prašymus pateikę vėliau – pakartotinėje.

Iš Ukrainos atvykę vidurinio ugdymo programos baigiamosios klasės mokiniai gali rinktis laikyti biologijos, geografijos, matematikos, informacinių technologijų, fizikos, chemijos, užsienio kalbos (anglų, prancūzų, rusų, vokiečių), istorijos, lietuvių kalbos ir literatūros valstybinius brandos egzaminus.

Egzaminų, išskyrus lietuvių kalbos ir literatūros bei užsienio kalbos, užduotys bus išverstos į ukrainiečių kalbą kartu su brandos egzaminų vykdymo instrukcijomis.

Pasak NŠA vadovės, vertinant brandos egzaminų darbus bus galima pasitelkti vertėją iš ukrainiečių kalbos, o atsakinėti šie mokiniai galės savo gimtąja kalba. Ukrainiečių mokinius nuo lietuvių kalbos ir literatūros brandos egzamino mokyklų vadovai gali atleisti.

Nuo Rusijos karo Ukrainoje pradžios į Lietuvą pasitraukė beveik 47 tūkst. pabėgėlių, iš jų per 14 tūkst. – mokyklinio amžiaus vaikai ir paaugliai.


Šiame straipsnyje: karas Ukrainojeegzaminaiukrainiečiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių