Pereiti į pagrindinį turinį

Laišką V. Putinui ir A. Lukašenkai išsiuntę žemaičiai nesiliauja stebinę

2013-09-09 12:55
DMN inf.

Trys žemaičiai, visuomeninio judėjimo "Būkime vieningi" nariai, neseniai išsiuntę laišką Rusijos ir Baltarusijos prezidentams, pirmadienį tokiu pat būdu kreipėsi ir į JAV prezidentą.  

DMN nuotr.

Trys žemaičiai, visuomeninio judėjimo "Būkime vieningi" nariai, neseniai išsiuntę laišką Rusijos ir Baltarusijos prezidentams, pirmadienį tokiu pat būdu kreipėsi ir į JAV prezidentą.

Neseniai visuomeninio judėjimo "Būkime vieningi" nariai Vygantas Kelertas, Vaidas Lekstutis ir Olegas Tytorenka ir prezidentams Vladimirui Putinui ir Aliaksandrui Lukašenkai  išsiuntė laišką, esą norėdami informuoti apie Lietuvoje susiklosčiusią situaciją dėl skalūnų dujų žvalgybos ir gavybos procesų. 

"Mes, Jūsų artimiausi broliai ir sesės, priversti šiandienos politinės situacijos, rašome pirmą laišką Jums nuo Žemaičių ir Mūsų brolių Lietuvių. Mes – Žemaičiai ir Lietuviai, suprantame, kad šiandien dienai mūsų vertybės: mūsų bendra kultūra, tradicijos, pasaulėžiūra, šeimos vertybės paversti į vakarų tuštybes. Mūsų tauta kantri, bet viskam yra ribos. Praradus viską, Mums liko tik švarus geriamas vanduo, kuris yra Mūsų ir Jūsų bendras turtas. Paskutiniu metu Žemaitijoje suintensyvėjo skalūnų dujų žvalgyba ir gavyba. Mūsų mokslininkai ir mokslininkai kitų šalių teigia, kad šis išgavimo būdas neišvengimai prives prie ekologinės katastrofos ir neatstatomo Mūsų bendro geriamo vandens užteršimo. Kokiu būdu Mes galėtume sustabdyti šitą ir kitus Mums gresiančius Bendrus pavojus?" – rašoma V.Putinui ir A.Lukašenkai adresuotame laiške (kalba netaisyta – red. past.).

"Taip galėjo padaryti tik nedaug intelekto turintys žmonės", – kreipimąsi į kaimyninių šalių vadovus įvertino Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininkas Benediktas Juodka.

Pirmadienį tie patys žemaičiai sukurpė naują laišką, tik šįkart jau – JAV prezidentui Barakui Obamai. 

"Mes, taikūs Žemaičiai, niekam nelinkime blogo ir kategoriškai pasisakome prieš bet kokius karinius veiksmus ir nekaltų žmonių kraujo praliejimus. Taip pat žinome, kad Jūs esate labai įtakingas mūsų politikų atžvilgiu. Todėl prašome Jūsų atkreipti dėmesį į tai, kad Žemaitijoje planuojama atlikti skalūnų dujų žvalgybą ir gavybą. Mums kelia didžiulį nerimą, kad su šio išgavimo būdu glaudžiai yra susijusi Jūsų šalies kompanija "Chevron". Dėl šios kompanijos reputacijos nerimą sukėlė gauti laiškai iš Ekvadoro ir kitų šalių", – rašoma laiške B. Obamai (kalba netaisyta – red. past.). 

Su žiniasklaidai išplatintu pranešimu laiško autoriai išsiuntė ir pašto kvitą, patvirtinantį, kad laiškas išsiųstas. 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų