„Laisvės kelio“ atgarsiai: išėjom dėl Baltarusijos, bet ir dėl savęs pačių

  • Teksto dydis:

Sekmadienio vakarą beveik 50 tūkst. žmonių Lietuvoje susikibo rankomis nuo Vilniaus iki Medininkų, kad pareikštų palaikymą už demokratines permainas savo šalyje kovojantiems baltarusiams.

Vienas „Laisvės kelio“ akcijos organizatorių Andrius Tapinas socialiniame tinkle padėkojo visiems, atėjusiems į „Laisvės kelią“. Visuomenės veikėjas teigia, kad 50 tūkst. lietuvių į „Laisvės kelią“ išėjo ne tik dėl Baltarusijos, bet ir dėl savęs pačių.

„Emocijos dar burbuliuoja, net nesitikėjau, kad bus toks gumulas gerklėje giedant mūsų himną ir klausantis baltarusių Pohonios.

Galvojant apie tai, į kokią kovą pakilo mūsų kaimynai. Ir žvelgiant į tarsi piktą musę ratus aplink sieną sukantį režimo helikopterį.

Stojant į gyvą grandinę ir tarsi elektros šoku jaučiant kiekvieną ranką nuo Medininkų iki Katedros.

50 tūkst. mūsų išėjom į Laisvės kelią dėl Baltarusijos, bet ir dėl savęs pačių – mums to reikėjo. Labai reikėjo.

Matant dainas dainuojančius senukus, kurie tikrai buvo Baltijos kelyje, ir kuriems rieda ašaros išėjus gal į paskutinį savo žygį.

Ir matant vaikus, kuriems tėvai išsaugos ir po daugelio metų parodys tas nuotraukas, kaip mums rodė mūsų tėvai ir seneliai.

50 tūkst. mūsų išėjom į Laisvės kelią dėl Baltarusijos, bet ir dėl savęs pačių – mums to reikėjo. Labai reikėjo.

Ačiū visiems, atėjusiems į Laisvės kelią! Vienybė težydi!“ – feisbuke padėkos žodžius rašė A. Tapinas.

Feisbuko nuotr.

Į Medininkus dalyvauti „Laisvės kelio“ akcijoje, skirtoje palaikyti už demokratines permainas savo šalyje kovojančių baltarusių, taip pat atvyko kadenciją baigusi Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė. Prezidentė tvirtina, kad šiandien Baltarusijai kaip niekad reikia mūsų visų palaikymo, kad niekada nepasiduotų.

„Baltijos kelias atgimė ir virto Laisvės keliu, nes šiandien Baltarusijai kaip niekad reikia mūsų visų palaikymo, kad niekada nepasiduotų, kad nenuleistų rankų ir savo baltai raudonai baltų vėliavų. Жыве Беларусь!“, – palaikymą dėl demokratijos kovojančiai baltarusių tautai socialiniame tinkle išreiškė buvusi Lietuvos prezidentė.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

onute TO DORI LIETUVEI

onute TO DORI  LIETUVEI portretas
KAD TAve durne nieks nepalaiko matyt Atseit visi kiti nedori kad taves debilės nepalaiko Visi dori tau konserviniai liberastai socdemai Lietuviai palaiko baltarusu išsirinkta prezidenta o tau idijotka smegenine per silpna suprasti kas yra dora

aš portretas
ar ir jūs įjugs į tą sąrašą kur bus skirstomi užsienio pinigai skirti streikininkams

Fox

Fox portretas
Toks jausmas, kad kazkokios sektos susirinkimo nuotraukas ziretum..
VISI KOMENTARAI 27

Galerijos

Daugiau straipsnių