Pereiti į pagrindinį turinį

Lankus norima išbraukti iš ginklų sąrašo

2014-04-10 07:01
BNS inf.
A. Ufarto/BFL nuotr.

Lankų siūloma nebelaikyti ginklais ir netaikyti jiems įstatyme numatomų ribojimų.

Vyriausybė pritarė Vidaus reikalų ministerijos (VRM) pasiūlytam Ginklų ir šaudmenų kontrolės įstatymo pakeitimo projektui, pagal kurį lankai nebūtų laikomi ginklais, pranešė VRM.

Šiuo metu ginklais nelaikomi tik sportiniai lankai. Kiti lankai priskiriami B kategorijos ginklams – jiems įsigyti, laikyti ir nešiotis reikia policijos leidimo.

Anot ministerijos pranešimo, gamintojai labai retai nurodo lankų paskirtį, todėl dažnai būna keblu nustatyti, ar konkretus lankas skirtas sportui. Ši aplinkybė apsunkina sportininkų lankininkų turnyrus Lietuvoje, nes norint įvežti ir išvežti iš jos lankus, būtina gauti policijos leidimą.

„Taip Lietuva apriboja galimybę vystyti šaudymo iš lankų sportą, apsunkinamas tarptautinių varžybų organizavimas ir vykdymas. Tokius nereikalingus barjerus turime pašalinti“, – teigia vidaus reikalų ministras Dailis Alfonsas Barakauskas.

VRM teigimu, lankai realaus pavojaus visuomenės saugumui nekelia, nes jų paplitimas ir populiarumas yra itin mažas, jie brangūs, dažnai brangesni už šautuvus, jais medžioti ar šaudyti būtina turėti specialių įgūdžių. Kaip potencialūs ginklai jie nėra patogūs nešiotis bei transportuoti.

Šį pasiūlymą dar svarstys Seimas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų