Pereiti į pagrindinį turinį

L.Diniaus išlaidos: 10 tūkst. litų - abejotinam biurui

2010-02-02 07:59
Atkirtis: L.Dinius tikina, kad jo biuro buvimą paneigęs Šiaulių kultūros centro direktorius meluoja.
Atkirtis: L.Dinius tikina, kad jo biuro buvimą paneigęs Šiaulių kultūros centro direktorius meluoja. / Gedimino Bartuškos nuotr.

Seimo narys Laimontas Dinius, regis, prisivirė košės. Parlamento vicepirmininku tapti siekiantis politikas 10 tūkst. litų išleido biuro įrangos nuomai, nors tame pačiame pastate dirbantys žmonės jo biuro akyse neregėjo.

Biuro – nė kvapo

L.Dinius nurodo, kad jo biuras įsikūręs Šiauliuose, adresu Aušros al. 31. Tačiau šiuo adresu nė vienam šiauliečiui nepavyks rasti savo delegato ar jo atstovų, mat biuro ten tiesiog nėra.

Tai portalui patvirtino tuo pačiu adresu įsikūrusio Šiaulių kultūros centro direktorius Virginijus Stonkus. "Apie biurą nieko nežinau. Pas mane (patalpose – red. past.) jie nedirbo niekada. Biuro nesu akyse matęs. Kartą mačiau ant durų skelbimą – skambinti tokiu ir tokiu numeriu", – sakė V.Stonkus.

Pašnekovas teigė niekuomet nematęs ir rinkėjus priimančio L.Diniaus, kuris mėgsta pasigirti dažnai vykstantis į Šiaulius pas savo elektoratą. "Nežinau, gal jis per langą įlipa, kad nematau", – nusijuokė Kultūros centro vadovas.

Nėra ir negali būti

Jau minėtu adresu Aušros al. 31 Šiauliuose įsikūręs ne tik Kultūros centras, bet ir bendrovė "Šiaulių MAX'as". Ši įmonė patalpas nuomojasi iš Kultūros centro. Ironiška, tačiau šios bendrovės direktoriumi vis dar nurodomas ne kas kitas, o pats L.Dinius.

V.Stonkaus teigimu, "Šiaulių MAX'as" neveikia dar nuo praėjusių metų vasaros, o jeigu jo patalpose ir veiktų L.Diniaus biuras, tai būtų neteisėta.

"Šiaulių MAX'as" jokios veiklos nevykdo nuo liepos, ir dabar nieko nėra. Jeigu čia įregistruotas biuras, tokių dalykų negalėtų būti net juridiškai. Jeigu biuras čia būtų, tai būtų nelegalu", – sakė pašnekovas. Esą norint pernuomoti Kultūros centrui priklausančias patalpas, reikalingas miesto tarybos sprendimas, o tokio sprendimo V.Stonkus teigė nematęs, kaip ir L.Diniaus biuro.

Išleido 10 tūkst. litų

Per praėjusius metus L.Dinius tariamam biurui išlaikyti skyrė solidžią sumą. Žinoma, ne iš savo, o iš mokesčių mokėtojų kišenės. Kiekvieną ketvirtį Seimo nario parlamentinių išlaidų ataskaitoje mirgėjo keturženklės sumos, kurias jis neva išleido kompiuterinės technikos ir biuro įrangos nuomai.

Iš viso šioms reikmėms pretendentas į Seimo vicepirmininko postą per metus išleido 10,2 tūkst. litų. Už tokią sumą galima ne nuomotis, o įsigyti porą brangių kompiuterių, kurių pajėgumų Seimo nario biurui daugiau nei pakaktų.


Biuro jau nebereikia

L.Dinius, portalo paklaustas apie biurą Šiauliuose, pirmiausia pareiškė, kad tokią informaciją skleidžia jam pakenkti norintys piktavaliai šiauliečiai. Tačiau dabar biuro esą jau nebėra, mat jis Seimo nariui tapo per brangiu malonumu.

"Sutartys pasibaigė dar gruodžio pabaigoje. Biuras laikinai buvo ten įkurtas. Kadangi buvo priimti sprendimai, sumažintos parlamentinės išlaidos, informavau įmonę, iš kurios nuomojau padėjėjams skirtas kompiuterizuotas darbo vietas. Šita sutartis nuo šių metų pradžios nutraukta, įranga grąžinta. Per brangus malonumas, taip. Labai daug skiriu laiko rinkėjams, pasirinkau kitą būdą. Pats su rinkėjais bendrausiu daugiau, padėjėjai, deja, neturės biuro", – sakė L.Dinius. Anot jo, 10 tūkst. litų sumokėta už tris kompiuterizuotas darbo vietas.

Paprašytas paaiškinti, kodėl ten pat esančio Kultūros centro vadovas nematė parlamentaro biuro, politikas tikino, esą V.Stonkus kalba taip, kaip jam naudingiau.

"Kultūros centro direktorius matė ar nematė... Čia yra jo asmeninė nuomonė – ką jis matė ir ko nematė. Buvo ne vienas ir ne du susirinkimai. Pusę metų dirbo mano padėjėjas patalpose, kurios buvo skirtos man. Kultūros centro direktorius yra ne rodiklis, kuris mato tik tai, kas jam naudinga. O jeigu jam tai nenaudinga, jo kišenei, tai jis to ir nemato", – atkirto L.Dinius. Beje, nors kompiuterizuotos darbo vietos, anot jo paties, buvo trys, politikas kažkodėl kalbėjo tik apie vieną padėjėją.

Anot L.Diniaus, patalpomis Aušros al. 31 buvo naudojamasi pagal panaudos sutartį, nemokamai. Patalpose esą šeimininkauja bendrovė "MAX'o plėtra". Oficialiai nurodoma, kad šiai įmonei tebevadovauja L.Diniaus žmona Tatjana, tačiau politikas tai neigia – esą įmonės akcijos yra parduotos, o T.Dinienė jai jau nebevadovauja.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų