Pereiti į pagrindinį turinį

Lenkai spaudžia A.Kubilių

2009-01-15 09:00

Lietuvos premjeras Andrius Kubilius, vakar susitikęs su Lenkijos premjeru Donaldu Tusku, teigia įsitikinęs, kad lenkai pasirengę išpirkti iš Vyriausybės beveik 10 proc. jos valdomų "Mažeikių naftos" akcijų.

"Aš pasakiau premjerui D.Tuskui, kad mes pasiruošę parduoti tas akcijas, o jis teigė, kad tai yra kompanijos, kuri Lenkijai yra labai svarbi, reikalas, ir patvirtino, kad "PKN Orlen" yra pasiruošusi išpirkti tas akcijas", – BNS sakė Lietuvos premjeras.

Jo teigimu, Vyriausybė supranta, kad "Mažeikių naftos" logistikai – produktų eksportui – labai svarbi "Klaipėdos nafta": "Jei jie turėtų iš mūsų pusės kokių pažadų, jiems būtų ramiau, tačiau aš pasakiau, kad mes nesiejame "Mažeikių naftos" akcijų pardavimo su "Klaipėdos nafta."

A.Kubiliaus žodžiais, Vyriausybė – kiek nuo jos priklauso – pasirengusi padėti "Mažeikių naftai" spręsti jos produktų eksporto per Klaipėdą problemas, tačiau mano, kad jas galima išspręsti ir neparduodant "Klaipėdos naftos" akcijų. "Mes sutarėme, kad tai yra diskusijų laukas", – teigė premjeras.

Lietuvos konkurencijos tarybos vadovas pareiškė, kad šiuo metu taryba neleistų "PKN Orlen" valdomai "Mažeikių naftai" įsigyti valstybės turimų "Klaipėdos naftos" akcijų.

"PKN Orlen" pastaruoju metu daro didelį spaudimą Vyriausybei dėl "Klaipėdos naftos" – koncerno vadovai teigia, kad neleidus jiems pirkti įmonės, jie peržiūrės investicijas į "Mažeikių naftą", atleis dalį bendrovės darbuotojų ir galbūt netgi ieškos investuotojo į "Mažeikių naftą".

Valstybei priklauso 70,6 proc. "Klaipėdos naftos" akcijų.

Seimas pernai gruodį pritarė Vyriausybės siekiui parduoti turimas bendrovės "Mažeikių nafta" akcijas. Koncernui "PKN Orlen" likusį 9,98 proc. "Mažeikių naftos" akcijų paketą Vyriausybė parduos už 284,45 mln. JAV dolerių (dabartiniu kursu – apie 705 mln. litų).

A.Kubilius anuomet neatmetė galimybės, kad sandoris galėtų būti baigtas sausio viduryje, tačiau iki šiol Vyriausybė nėra įgaliojusi ūkio ministro atlikti būtinus veiksmus.

"PKN Orlen" turi pirmumo teisę į Vyriausybės parduodamas akcijas ir jau deklaravo sukaupęs tam reikalingą pinigų sumą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų