LGBT eitynių organizatoriai prašo sudaryti galimybę į Kauną atvykti pigiau ir patogiau

  • Teksto dydis:

Rugsėjo 4-ąją LGBT bendruomenė Kaune planuoja eitynes. Organizatoriai kreipėsi į „Lietuvos geležinkelius“ ir susisiekimo ministrą Marių Skuodą – prašo sudaryti galimybę į Kauną atvykti pigiau ir patogiau.

„Su malonumu pranešame, kad kartu su „Mes esame visur – Kaunas pride“ organizatoriais kreipėmės į „Lietuvos geležinkelius“ ir susisiekimo ministrą Marių Skuodį, kad būtų sudarytos galimybės pigiau ir patogiau nuvykti į rugsėjo 4 dieną vyksiantį „Kaunas Pride“ renginį traukiniais. Džiugu, kad strategine įmonė – „LTG“ – į savo socialinės atsakomybės programą yra įsirašiusi tokias vertybes kaip žmogaus teisės, aplinkosauga. Manome, kad tai yra puiki proga vykdyti socialinės atsakomybės programą ir sudaryti galimybes į žmogaus teisėms ypatingai svarbų renginį nuvykti daugiau žmonių, tai padaryti pigiau, patogiau ir ekologiškiau“, – rašoma politinės organizacijos „Momentum Vilnius“ feisbuko paskyroje.

Pasak organizacijos atstovų, tikima, kad tiek susisiekimo ministras, tiek „LTG“ į jų prašymą įvertins teigiamai. „Tuo labiau, kad tokių akcijų jau yra buvę. Susitikime Kaune rugsėjo 4 dieną!“ – įrašą socialiniame tinkle baigė politinės organizacijos atstovai.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Kaip portale rašyta anksčiau, dėl LGBT eitynių Kaune aistros verda jau kurį laiką. 

Liepos pabaigoje Kauno apygardos administracinis teismas nusprendė, jog LGBT eitynės gali vykti Laisvės alėjoje ir Kauno miesto savivaldybė neturėjo pagrindo renginiui nesuteikti leidimo. „Savivaldybė nepateikė objektyvių įrodymų, kad dėl eitynių bus pažeista viešoji tvarka bei bus neužtikrinti visuomenės interesai. Teismas, įvertinęs byloje pateiktą visumą įrodymų, padarė išvadą, kad pritaikyta priemonė riboti eitynes Laisvės alėjoje, kuri yra įprasta renginių vieta, buvo neproporcinga priemonė ir pažeidė pareiškėjos Gegužės 1-osios profesinės sąjungos teisę rinktis į taikius susibūrimus“, – po posėdžio nurodė teisėja Janina Vitunskienė.

Manome, kad tai yra puiki proga vykdyti socialinės atsakomybės programą ir sudaryti galimybes į žmogaus teisėms ypatingai svarbų renginį nuvykti daugiau žmonių, tai padaryti pigiau, patogiau ir ekologiškiau.

Tiesa, teismas eitynių organizatorių skundą tenkino iš dalies. Teisme nagrinėti trys galimi eitynių maršrutai. Pirmasis buvo numatytas Vilniaus gatve, tačiau čia jos negali vykti dėl pradėtos rekonstrukcijos. Kitą maršrutą organizatoriai siūlė nuo Kauno pilies automobilių aikštelės, Šv. Gertrūdos gatve iki Laisvės alėjos. Tačiau miestas laikėsi pozicijos, kad minėtoje gatvėje yra intensyvus eismas, todėl eitynės trukdytų viešajam gyvenimui ir sukeltų nepatogumų. Teismas šiuos miesto savivaldybės argumentus išgirdo ir teigė, kad tai buvo objektyvios priežastys šiose vietose neleisti žygiuoti LGBT eitynėms.

Kaip skelbta tąkart, teismas įpareigojo iki rugsėjo 1-osios dienos suderinti miesto savivaldybės ir LGBT eitynių organizatorių siūlomą maršrutą nuo Nepriklausomybės aikštės, per Laisvės alėją iki savivaldybės pastato ir atgal tokiu pat maršrutu iki Soboro.

Miesto meras Visvaldas Matijošaitis liepos pabaigoje prieš teismo posėdį per daug nedaugžodžiavo dėl galimo sprendimo. Jis tikino, kad jam visi kauniečiai yra svarbūs. „Man visi mieste gyvenantys žmonės yra Kauno žmonės, nesvarbu, ar vaikai, moterys, vyrai. Tik nebūtinai čia viską reklamuotis. Reikia grožėtis ir normaliai gyventi“, – teigė miesto vadovas.

Tiek Kauno miesto savivaldybė, tiek LGBT organizatoriai teismo sprendimą dar gali apskųsti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

To anonimas

To anonimas portretas
Pritariu 100 proc.

Anonimas

Anonimas portretas
Cia kaip puota maro metu.Svarbiausia kaip gyvūnams fiziologiniai poreikiai ir jų reklama.O homofobai tegul sprendžia visas problemas nuo pandemijos ,socialinės atskirties iki sienų ,šalies gynybos ir dra privalo vykdyti jų ultimatumus su grasinimais..Raskevičius ,kuris gina tik savo aplinkos žmonių teises o ne visų piliečių negali būti seime pirmininku,.Negi žmogaus teisės išlaisvino pirmiausia visus kvailius, ir kiekvienas kvailys yra viršesnis prieš kitus. Be to agresyviai lenda prie jaunimo siekdami homoseksualizacijos ir belytės visuomenės,tik kas eis armiją?

Jurgutis

Jurgutis portretas
Iškrypėliams Kaune neturėtų būt vietos
VISI KOMENTARAI 150

Galerijos

Daugiau straipsnių