Pereiti į pagrindinį turinį

Liberalcentristai Kaune išsirinko naują vadovą

2005-01-31 00:00

Šeštadienį nauju liberalcentristų Kauno skyriaus pirmininku išrinktas 41 metų Alvydas Banevičius, nugalėjęs du pretendentus.

Šeštadienį nauju liberalcentristų Kauno skyriaus pirmininku išrinktas 41 metų Alvydas Banevičius, nugalėjęs du pretendentus.

Valstybinės įmonės “Registrų centras” Kauno filialo direktorius A.Banevičius, pristatydamas savo kandidatūrą sakė, kad artimiausias uždavinys - gerai pasirengti Savivaldybių rinkimams.

“Mes turime surinkti 30 proc. rinkėjų balsų, jei norime įgyvendinti savo idėjas. Tam būtina sutelkti visų partijos narių pastangas, sudaryti planą, ką veiksime laimėję rinkimus”, - kalbėjo jis. Anot pirmininko, per rinkimus būtina išryškinti skirtumus nuo kitų partijų, ypač konservatorių, kuriuos pavadino pagrindiniais konkurentais dėl rinkėjų balsų.

A.Banevičius teigė stengsiąsis sujungti intelektualias ir finansines partijos pajėgas. Jis taip pat siūlys keisti skyriaus struktūrą, įstatus. “Nepamiršiu ir vakarėlių, moterų, visus trauksiu prie savęs”, - pokštavo jis.

Už A.Banevičių balsavo 173 partijos nariai. Į pirmininko pareigas taip pat pretendavo miesto Tarybos Liberalų ir centro frakcijos seniūnas Rimantas Mikaitis, surinkęs 56 balsus, bei bendrovės “Audimas” generalinė direktorė Ona Balžekienė, gavusi 13 balsų.

R.Mikaitis teigė, kad kova dėl pirmininko pareigų vyko korektiškai. Pristatydamas savo kandidatūrą jis pridūrė, jog nebuvo KGB rezervo sąrašuose.

Kauno meras Arvydas Garbaravičius sakė esąs patenkintas, kad patys politikai iškėlė save kandidatais į vadovus. “Tai rodo, jog ateina stiprios asmenybės. Būtų gerai, jei turėtume 20 kandidatų. Aš balsuoju už A.Banevičių - demokratijos įsikūnijimą, stambų, gerą žmogų”, - šypsojosi meras.

Iki šiol skyriui vadovavęs buvęs Seimo narys Klemensas Rimšelis antrai kadencijai savo kandidatūros nekėlė. Susirinkime lankėsi partijos vadovas Artūras Zuokas, Seimo Pirmininko pavaduotojas Gintaras Steponavičius, kiti Seimo nariai. A.Zuokas ir G.Steponavičius pristatė savo kandidatūras - vasario mėnesį bus renkamas partijos pirmininkas.

Ankstesnė Kauno skyriaus vadovybė buvo suformuota besijungiančių partijų susitarimo pagrindu. Tuomet pirmininko postas atiteko liberalams, o pavaduotojų - centristams ir moderniesiems krikščionims demokratams.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų