Liberalsąjūdiečiai – prieš siūlymą drausti alkoholio vartojimą iki 20 metų

  • Teksto dydis:

Liberalsąjūdiečiai nesutinka, kad vartoti alkoholį būtų galima žmonėms nuo 20 metų.

Tai numatančias pataisas užregistravo parlamentarai Eligijus Masiulis, Andrius Mazuronis, Dalia Kuodytė, Arminas Lydeka, Vitalijus Gailius, Šarūnas Gustainis ir Kęstutis Glaveckas.

E.Masiulis siūlymą išvadino populistiniu ir BNS pareiškė pasigendąs veiksmų programos, kurioje būtų sukoncentruotos „nuoseklios, visuotinai apimančios įvairias kovos su alkoholio plitimu visuomenėje priemonės“.

Pasak parlamentaro, siūlymas leisti alkoholį vartoti nuo 20 metų gali sukelti dar didesnes problemas, negu šiandien egzistuoja.

„Pirma, nėra aiškių statistinių skaičių, kad būtent tame tarpe tarp 18 ir 20 metų asmenų yra didžiausias alkoholio paplitimas. Antra, dabar yra nustatyti griežti draudimai parduoti nepilnamečiams alkoholį, jį turėti ar vartoti. Bet institucijos nepajėgia sukontroliuoti, kad alkoholis vienokia ar kitokia forma nepatektų nepilnamečiams“, - teigė parlamentaras. Jis mano, kad draudimas alkoholį vartoti iki 20 metų paskatins nelegalių „taškų“ atsiradimą.

„Raginame labiau kovoti su pažeidimais, susijusiais su alkoholio patekimu į nepilnamečių rankas, nes praplėtus ribą iki 20 metų, įstatymas bus dar labiau skylėtas ir bus sudėtingiau sukontroliuoti, kad alkoholio nevartotų žmonės nuo 18 iki 20 metu. Juk jie jau yra savarankiški žmonės - gali studijuoti, dirbti, tuoktis“, - kalbėjo E.Masiulis.

E.Masiulis siūlo didinti baudas už alkoholio pardavimą nepilnamečiams.

Seime svarstomi Alkoholio kontrolės įstatymo pakeitimai, kuriais siūloma nuo šių metų lapkričio uždrausti alkoholį vartoti žmonėms iki 20 metų - dabar jį leidžiama gerti nuo 18 metų. Yra likęs paskutinis balsavimas, kuris įteisintų draudimą vartoti alkoholį jaunesniems negu 20 metų asmenims.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių