Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuva išsiunčia teisės čia gyventi neturintį Nigerijos pilietį

2015-01-29 08:13
BNS inf.
Vilniaus VPK nuotr.

Lietuva išsiunčia mokytis atvykusį, bet iš mokyklos pašalintą ir teisės šalyje gyventi nebeturintį Nigerijos pilietį.

1992 metais gimęs Nigerijos pilietis C.M.O. sulaikytas prisipažino neturintis jokių pragyvenimo šaltinių ir gyvenamosios vietos Lietuvoje, pranešė Policijos departamentas.

Migracijos valdybos pareigūnai netruko išsiaiškinti, kad minėtas Nigerijos pilietis šalyje gyvena neteisėtai, nes jo leidimas laikinai gyventi Lietuvoje yra pasibaigęs.

Toks leidimas jam buvo išduotas praėjusiais metais, atvykus mokytis į aukštąją mokyklą Vilniuje ir apsigyvenus „Green Vilnius Hotel“ viešbutyje. Šių metų sausio mėnesį Nigerijos pilietis C.M.O. buvo išbrauktas iš studentų sąrašų, taip pat paprašytas apleisti kambarį viešbutyje.

Pasak pranešimo, neturėdamas lėšų ir vietos gyventi, užsienietis valkatavo sostinėje, sušilti užeidamas į buvusią mokymosi įstaigą, „Prizmos“ prekybos centrą.

Nigerijos pilietis C.M.O. bus grąžintas į savo kilmės šalį. Ši procedūra bus atlikta bendradarbiaujant su Tarptautinės migracijos organizacijos Vilniaus biuru, vykdančiu projektą „Grįžtu namo“, kuriuo trečiųjų šalių piliečiams padedama savanoriškai grįžti į gimtąją šalį.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų