Lietuva sieną su Lenkija atidaro penktadienį, Lenkija – šeštadienį

Lietuva sienų kontrolę pasienyje su Lenkija panaikins diena anksčiau nei kaimyninė šalis – lietuvių pasieniečiai pasienį paliks penktadienį, o lenkai – šeštadienį.

Lietuvos pasieniečių vadas sako, kad skirtingos datos numatytos, nes Lietuvai priimant sprendimą Lenkijos pusė siuntė prieštaringus signalus.

„Klaidos čia nėra, kadangi, turiu pasakyti, kad neaiškiai komunikavo ir Lenkijos kolegos apie tai, kada jie planuoja savo kontrolę panaikinti“, – BNS sakė Valstybės sienos apsaugos tarnybos vadas Rustamas Liubajevas.

„Pirminis variantas buvo nuo dešimtos dienos, po to kitas variantas buvo nuo 14 dienos“, – teigė jis.

Lenkija šią savaitę paskelbė, kad sienas su Europos Sąjungos valstybėmis atvers naktį iš penktadienio į šeštadienį – praėjus parai po to, kai sieną atvers Lietuva.

„Susitarėme, kad mes dar kurį laiką po kontrolės atšaukimo prie Lenkijos sienos dar laikysime keletą patrulių, kurie gal sisteminio patikrinimo nevykdys, tačiau profilaktiškai galbūt stabdys tuos piliečius, kurie bandys važiuoti – perspės, kad Lenkijos pareigūnai dar neleis mūsų piliečių“, – teigė pasieniečių vadas.

„Kad nebūtų taip, jog mūsų piliečiai nežinodami važiuotų ir juos apsuktų Lenkijos pareigūnai“, – pridūrė jis.

Tai reiškia, kad parą, kol sieną atvers Lenkija, lietuviai į šią šalį galės važiuoti pagal dabar galiojančias išimtis vykti darbo, verslo, mokslo reikalais, pateikiant tą įrodančius dokumentus.

Tuo metu lenkai galės nuo penktadienio vidurnakčio į Lietuvą įvažiuoti taip, kaip buvo ir prieš karantiną – be pasų kontrolės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių