Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuva siųs papildomą būrį į Goro provinciją

2009-02-20 15:01
Lietuva siųs papildomą būrį į Goro provinciją
Lietuva siųs papildomą būrį į Goro provinciją / KAM nuotr. R.Juknevičienė

Penktadienį Lenkijos mieste Krokuvoje krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė dalyvauja baigiamuosiuose neformalaus NATO gynybos ministrų susitikimo renginiuose. Vakar ministrė pranešė apie kai kuriuos Lietuvos priimtus sprendimus.

R.Juknevičienė šiandien dalyvauja neformaliame NATO gynybos ministrų, NATO ir Ukrainos komisijos bei NATO ir Gruzijos komisijos posėdžiuose.

Vakar vykusiuose susitikimuose NATO šalių gynybos ministrai diskutavo apie Aljanso tarptautines operacijas, ypač daug dėmesio buvo skirta operacijai Afganistane.

Forumo dalyviai aptarė Afganistano Nacionalinės Armijos ir policijos mokymus ir paramą saugumui artėjančių šalies Prezidento rinkimų metu. NATO ministrai taip pat susitiko su kolegomis iš Afganistano, Australijos, Naujosios Zelandijos ir kitų Aljansui nepriklausančių šalių, dalyvaujančių operacijoje Afganistane.

R.Juknevičienė savo pasisakyme informavo apie Lietuvos sprendimą tęsti duotus tarptautinius įsipareigojimus ir siųsti papildomą būrį į Goro provinciją rinkimų laikotarpiui bei sustiprinti Specialiųjų operacijų pajėgų kontingentą Afganistano pietuose. Amerikiečiai pranešė, kad į Afganistaną papildomai siųs 17 tūkst. karių, apie papildomas pajėgas taip pat kalbėjo Vokietija, Italija, Didžioji Britanija.

Ministrė pabrėžė poreikį labiau koordinuoti Afganistano provincijų atkūrimo grupių (PAG) veiklą bei parengtį bendrą tarptautinės paramos Afganistano provincijų vystimuisi politiką. Lietuva dabar vadovauja Afganistano Goro provincijos atkūrimo grupei, kuri yra NATO vadovaujamų Tarptautinių paramos saugumui pajėgų (angl. International Security Assistance Force) operacijos Afganistane dalis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų