Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuva siųs pasieniečių padėti Bulgarijai saugoti sieną nuo migrantų

2016-09-15 06:22
BNS inf.

Lietuva ketina išsiųsti dar kelis pasieniečius į Bulgariją padėti apsaugoti jos sieną su Turkija nuo migrantų antplūdžio.

Scanpix nuotr.

Anot Vidaus reikalų ministerijos, Lietuva kandidatūras pateiks Europos Sąjungos (ES) agentūrai „Frontex“, ji nusprendžia dėl pareigūnų siuntimo į konkrečias vietas.

Iki šiol pagal „Frontex“ kvietimus dėl situacijos Bulgarijoje buvo pateiktos trys pareigūnų kandidatūros. „Frontex“ nusprendė du iš jų siųsti į Vengriją ir vieną į Bulgariją, visi jau yra operaciniame regione.

„Atsiradus papildomam poreikiui, Valstybės sienos apsaugos tarnyba planuoja per rugsėjo mėnesį pateikti dar dviejų pareigūnų kandidatūras“, - BNS sakė vidaus reikalų ministro patarėja Jurgita Gintautaitė.

Per Bulgarijos ir Turkijos sieną eina vienas pagrindinių migrantų ir pabėgėlių kelių, kuriuo nuo konflikto Sirijoje bėgantys žmonės bando patekti į Europos Sąjungą, susiduriančia su didžiausia migrantų krize savo istorijoje.

Europos Komisijos pirmininkas Jeanas-Claude'as Junckeris  (Žanas Klodas Junkeris) trečiadienį paragino Bulgarijoje prie išorės sienos dislokuoti 200 papildomų sienos apsaugos tarnybos pareigūnų ir 50 papildomų transporto priemonių.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų