Lietuva svarsto sekti latvių sprendimu uždrausti rusų televizijos kanalus

Lietuvos radijo ir televizijos komisija (LRTK) svarsto galimybę sekti Latvijos pavyzdžiu drausti Rusijos valdžios kontroliuojamos RT grupės televizijos programas, tačiau sprendimą priims tik sulaukusi Užsienio reikalų ministerijos pozicijos dėl Europos Sąjungos sankcijų taikymo, sako komisijos pirmininkas Mantas Martišius.

Anot jo, komisija pati sprendimų, susijusių su ES sankcijomis, šiuo atveju priimti negali.

„LRTK yra pasirengusi priimti sprendimus dėl kanalų sustabdymo pagal Europos Sąjungos sankcijas, jei būtų gauta kompetentingos už sankcijų įgyvendinimą Lietuvos užsienio reikalų ministerijos išvada“, – BNS trečiadienį sakė M. Martišius.

Latvijos nacionalinė elektroninių žiniasklaidos priemonių taryba (NEPLP) antradienį nusprendė uždrausti retransliuoti septynis RT kanalus, motyvuodama tuo, kad juos kontroliuoja į ES sankcijų sąrašą įtrauktas Dmitrijus Kiseliovas. Latvijos tarnyba paragino kitas Bendrijos nares padaryti tą patį.

RT, kuri anksčiau vadinosi „Russia Today“, yra televizijos kanalų tinklas transliuojantis anglų, ispanų, arabų bei kitomis kalbomis ir skleidžiantis Kremliui palankų turinį.

NEPLP teigimu, draudimas taikomas kanalams RT, „RT HD“, „RT Arabic“, „RT Spanish“, „RT Documentary HD“, „RT Documentary“ ir „RT TV“.

D. Kiseliovas į asmenų, kuriems taikomos sankcijos, sąrašą įtrauktas dėl svarbaus vaidmens Rusijos propaganda remiant 2014 metais įvykdytą Krymo aneksiją ir tebesitęsiančią Rusijos karinę veiklą Ukrainos rytuose ir pietryčiuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
A laipsnio debilizmas ir bezdzi/oni/avimas .

eilinis

eilinis portretas
demon pasikratymas stai tau ir /kratija/?...ir ? ar tai ne briusionistu sugalvota ju/k zydu RTVi laisvai transliuojama o dabar kai navalnas neislindo tai zydeliai pasi/u.to ir daro poveikius per savo statytini/us gal laikas atsitoket ir nedaryt skubotu veiksmu o uzi/mt neutralia pozicija kai/p Zukas nes padla iziavimas bet kokiam /ponui/ gero nedu.os ir tuom signataras RPaulau.skas 100p teisus ir izvalgus o nacsau.gumo ir vsd /korifejai// iki jo toli grazu.?...

Anonimas

Anonimas portretas
Nu dabar žiūrėsim karbauskio sirynskienes skvernelio to asilo paliko snukius ir lauksim daugeu draudimu visai suįžūlėjo tie beprociai
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių