Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuva vis labiau pataikauja Rusijai

2010-05-26 23:59

Gruzijos ambasadorius Lietuvoje tyliai apgailestauja, kad Lietuvos Seimas iš savo darbotvarkės išbraukė rezoliuciją dėl situacijos Gruzijoje. Ja Maskva būtų paraginta išvesti savo ginkluotąsias pajėgas iš Gruzijos teritorijos.

Anot Gruzijos ambasadoriaus, tokia Lietuvos rezoliucija būtų tarsi vandens lašas dykumoje ilgai prabuvusiam žmogui.

O valdančiajai koalicijai priklausančios Tautos prisikėlimo partijos (TPP) pirmininkas, parlamentaras Arūnas Valinskas teigia, kad rezoliucijos padėjimas į stalčių nėra atsitiktinumas. Pasak jo, Lietuvos demonstruojamas abejingumas Gruzijai reiškia šalies vertybių išdavystę.

"Tai toks pragmatiškas tylėjimas, bet ne vardan tos, o vardan naudos. Jūs patylėkite apie Gruziją, aš (turimas galvoje Rusijos premjeras Vladimiras Putinas – red. past.) atvažiuosiu pas jus. Ir mes tai darome", – sakė A.Valinskas.

Daugiausia kritikos dėl politikos iš išskaičiavimo politikas pažėrė ne Prezidentei Daliai Grybauskaitei, atsisakiusiai vykti į Gruzijos nepriklausomybės dienos minėjimą ir nekvietusios Gruzijos prezidento švęsti Kovo 11-osios, bet valdančiajai Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijai.

Esą būtent jie lemia Seimo rezoliucijos nepriėmimą bent tol, kol V. Putinas pateiks savo atsakymą, ar ketina apsilankyti Lietuvoje birželio pradžioje.

"Manoma, kad rezoliucija sukeltų papildomų didesnių įtampų tarp Prezidentės ir koalicijos. Merkantilinis interesas yra aukščiau tų vertybių, kurios anksčiau jų pačių buvo deklaruojamos", – teigė A.Valinskas. "Mes taip pat pasisakome už visapusiškų santykių su Rusija plėtojimą, bet kategoriškai nemanome, kad tai turi vykti išsižadant vertybių Lietuvos politikoje", – sakė jis.

Gruzijos ambasadorius Georgas Kerdikoshvilis leido suprasti, kad rezoliucijos dėl padėties Gruzijoje priėmimo atidėjimas jam ypač skaudus. "Tos rezoliucijos reikia ne tik Gruzijai. Jos reikia ir Lietuvai, kad joje neužgestų laisvės troškimas", – sakė G.Kerdikoshvilis.

"Tai Gruzijai yra pati svarbiausia rezoliucija, kokia kada nors yra buvusi. Noriu priminti, kad V.Putino fašistinė politika, kuri remiasi kraujo troškimu, nusipirko politikus pasaulio mastu, nusipirko žurnalistus, o to, ko nenusipirko už pinigus, nusipirko už didelius pinigus", – sakė ambasadorius.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų