Lietuviai nesinuomoja automobilių

Dienos rūpestis

Lietuviai nesinuomoja automobilių

Klaipėdoje ne viena firma nuomoja automobilius. Automobilių nuoma užsiimančios įmonės „Avis“ Klaipėdos atstovybės vadybininkė Eglė Knabickaitė minėjo, kad dažniausiai klientai būna užsieniečiai, lietuviams ši paslauga dar brangoka.

E.Knabickaitė aiškino, kad už automobilių nuomą galima atsiskaityti kreditine kortele. Įmonės už paslaugas gali atsiskaityti ir pavedimu. Labai retai įmonės sutinka priimti grynuosius pinigus. Kai kuriose įmonėse jauniems vairuotojams taikomas papildomas mokestis. Kitose nustatytas amžiaus cenzas, nuo kada galima išsinuomoti automobilius.

Degalais teks rūpintis pačiam nuomininkui. Automobilių nuomos įmonė „Hertz“ klientams pristato automobilius su pilnu kuro baku. Nuomininkas grąžinti transporto priemonę turi taip pat su degalais. Jei kuro bakas nepilnas, imamas degalų užpildymo mokestis.

Į nuomos kainą įeina draudimas nuo vagysčių ir paprastas draudimas nuo avarijų su asmenine atsakomybe. Klientai gali papildomai pasiimti draudimą nuo avarijų, kuris visiškai padengia išlaidas nelaimės atveju. Galima apsidrausti savo arba keleivių gyvybes.

E.Knabickaitė teigė, kad visi įmonės „Avis“ automobiliai apdrausti privalomuoju civilinės atsakomybės draudimu.

Automobilius galima užsisakyti telefonu arba internetu. Pastarajame galima pažiūrėti ir nuomojamų automobilių nuotraukas. Atvažiavus pasiimti nuomojamo automobilio reikia parodyti asmens pasą, kreditinę kortelę, vairuotojo pažymėjimą.

E.Knabickaitė pasakojo, kad jų įmonė gali pristatyti automobilį į kliento pageidaujamą vietą. Anot jos, išsinuomoję automobilį klientai jį gali palikti „Avis“ atstovybėse užsienyje.

Automobilių nuomos kainos priklauso nuo transporto kategorijos. „Hertz“ įmonėje automobiliai skirstomi į 8 klases. Tai ekonominė, kompaktinė klasė su automatine pavarų dėže, „universalai“, vidutinė klasė su mechanine ir automatine pavarų dėže, vidutinė klasė „universali“, „Miniveno“ ir „Minibus“ klasės.

Ekonominės klasės automobilį vienai parai galima išsinuomoti sumokėjus apie porą šimtų litų. Išsinuomojus transporto priemonę ilgesniam laikui taikomos nuolaidos.

Kai kurie automobilių nuomos punktai siūlo ir vairuotojų paslaugas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių