Lietuvių kalbos egzamino lape – rašybos klaidos: įvardijo, kodėl taip nutiko

Nacionalinė švietimo agentūra (NŠA) apgailestauja dėl lietuvių kalbos ir literatūros egzamino užduočių lape įsivėlusių rašybos klaidų. Pasak jų, tai neturi jokios įtakos užduoties vertinimui.

„Nacionalinė švietimo agentūra apgailestauja ir atsiprašo dėl rašybos klaidų lietuvių kalbos ir literatūros brandos egzamino užduoties lape. Spausdinti buvo pateikta ne galutinė redaguota versija“, – Eltai siųstame atsakyme teigė NŠA.

NŠA akcentuoja, kad nei užduočiai atlikti, nei užduoties vertinimui šios klaidos įtakos neturi.

Trečiadienį abiturientai laikė privalomą lietuvių kalbos ir literatūros egzaminą. Visgi, netrukus po egzamino socialiniuose tinkluose pasklido užduočių lapo su klaidomis nuotrauka.

„Iki teisėtai atskleidžiažiant vokus, kuriuose valstybimio brandos egzamino užduoties ar jo dallies turinys“, – rašoma užduočių lape.

Skaitytojų nuotr.

NŠA duomenimis, šį egzaminą laikė daugiau kaip 26,6 tūkst. kandidatų: valstybinį – 17742, o mokyklinį – 8889 abiturientai.

Lietuvių kalbos ir literatūros brandos egzaminas yra vienintelis brandos egzaminas, privalomas visiems, siekiantiems gauti brandos atestatą.

Šio egzamino metu kandidatai turėjo parašyti rašinį, pasirinkę vieną iš siūlomų keturių temų: dviejų samprotavimo ir dviejų literatūrinio rašinio temų. Per egzaminą prie kiekvienos temos pateikiami du rekomenduojami autoriai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Akli kelvedžiai ir protingieji kurmiai

Akli kelvedžiai ir protingieji kurmiai portretas
Batsiuvys be batų...Viename sakinyje keturios klaidos.Ir jie egzaminuos mūsų vaikus ir anūkus.AČIŲ partijai ir konservantų .VYRIAUSYBEI.Triskart AČIŲ ir valio bukalaurams.Po kuolą visiems Patamsių ministerijos ,,švietimiečiams''.Tai dar ačiū ,kad ant o nosinės nerašote.

Nuomone

Nuomone portretas
Temos pastoviai kažkokios "pramoninės" ,o ne literatūrinės.1970 baigiau mokyklą ir stojau į Kauno Politechnikos institutą- KTU.Metematika,fizika,chemija išlaikiau -5,paskutinis egzas - lietuvių .Visada rinkdavausi laisvą temą ir ji buvo - "Tėvynės dūmai brangesni už svetimą ugnį" .Pradėjau Kudirkos himnu : Lietuva,Tėvyne mūsų,tu dydvyrių žemė....Parašiau patriotinį rašinį su įvairių poetų citatomis ,net Salomėja pasitarnavo .Kaip po šalnų vėl sužydės alyvos( baigsis okupacija) išlyginsim kelius,užarsime laukus,gimtasis židinys vėl bus jaukus( išvyjus okupantus)ir tttt.Laukiau rezultato,nes vietoje studijų galėjo baigtis saugumo tarnyba.Bet gavau vėl -5!!!.

Saulei

Saulei portretas
Visiškai su jumis nesutinku. Aišku suprantama kad klaidos žiopliškos, bet ar tokia istaiga gali daryti tokias? Ar neturėtų kelis kartus pasitikrinti ar viskas gerai? Tai parodo NŠA lygį. "NŠA akcentuoja, kad nei užduočiai atlikti, nei užduoties vertinimui šios klaidos įtakos neturi." O jei moksleiviai skubėdami, susijaudinami padarys tokias klaidas ar turės įtakos vertinimui?
VISI KOMENTARAI 28

Galerijos

Daugiau straipsnių