Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuvių pinigai pasiekė ukrainietę

2014-08-09 08:00
AFP nuotr.

Olena – viena iš daugelio moterų, kurios gyvenimas apsivertė aukštyn kojom prasidėjus Ukrainos karui. Vos tik įsižiebus nesutarimų kibirkščiai, būdama apie aštuntą mėnesį nėščia, ji prarado savo vaiko tėvą. Ši skaudi nelaimė įvyko per šturmą, kai rusai bandė užimti karinį padalinį Ukrainoje.

Nutikus nelaimei, labdaros renginio "Milonga para Ucrania" organizatoriai Lietuvos tango bendruomenė vos per dvi savaites suorganizavo tango vakarą moteriai paremti.

Vienas renginio organizatorių Valentinas Kuliničius, pats kilęs iš Ukrainos,  prasitarė, kad per šį vakarą suaukoti pinigai Olenai atiteko ne atsitiktinai – tuo metu jos vyras buvo pati pirmoji karo auka.

Per renginį Olenai buvo surinkta apie penkis tūkst. litų, dalyvavo apie septyniasdešimt žmonių.

Pinigų pervedimu rūpinęsis vienas iš tango šokėjų V.Kuliničius nuėjo tikrą Kryžiaus kelią, kol Olena pagaliau gavo žmonių suaukotas lėšas.

Anot jo, pavasarį pervesti pinigus į Krymą sekėsi sunkiai, nes bankų sistema visiškai neveikė – pirmas bandymas buvo nesėkmingas. Išsigelbėjimu Olenai tapo jos draugė Nina, kuri buvo išvažiavusi į neokupuotą Ukrainos dalį, todėl visi pinigai pervesti į draugės sąskaitą.

"Ukrainoje buvo įvesti apribojimai, kad žmogus negali per vieną mėnesį pervesti daugiau nei penkiolikos tūkstančių grivinų (apie 3150 litų), – aiškino Valentinas, – todėl mes pinigus nusiuntėme per du kartus".

Gavusi pinigus Olena dėkojo už žmonių gerumą. Visai neseniai moteriai gimė atžala. "Tikriausiai pinigus ji skirs sūnui", – spėjo Valentinas. Olena neketina palikti karo niokojamos gimtinės ir nė nesiruošia kraustytis iš namų Kryme, Simferopolyje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų