Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuviui – svarbios pareigos Vatikane

2019-08-28 13:34
BNS, „Kauno dienos“ inf.

Lietuvis Vatikano diplomatas monsinjoras Rolandas Makrickas paskirtas Šventojo Sosto valstybės sekretoriato administracijos direktoriumi, trečiadienį pranešė LRT televizija.

Rolandas Makrickas
Rolandas Makrickas / "Facebook" nuotr.

Šis postas laikomas itin svarbiu, nes sekretoriatas kuruoja Šventojo Sosto ekonominę ir administracinę politiką, tvarko Vatikano iždą.

LRT skelbia, jog tai pirmas kartas, kai administracijos direktoriumi paskirtas ne italas.

R. Makrickas patvirtino pareigas pradėjęs eiti rugpjūčio 10 d.

Jis yra dirbęs apaštalinėje Nunciatūroje Vašingtone, Vatikano atstovybėje Jungtinėse Valstijose. Paskutiniuosius dvejus metus dirbo Apaštalinėje Nunciatūroje Gabone ir Kongo Demokratinėje Respublikoje.

47-erių R.Makrickas kilęs iš Biržų, studijavo Kauno kunigų seminarijoje, filosofijos ir teologijos studijas tęsė Romoje. Kunigu įšventintas 1996 m. liepą. 2004 m. Popiežiškajame Girgaliaus universitete Romoje apgynė Bažnyčios istorijos daktaro laipsnį.

G. Grušas: tai didelė garbė tautai

Lietuvių dvasininkų paskyrimas į aukštas pareigas Vatikano valstybės sekretoriate – didelė garbė Lietuvai, sako Vyskupų konferencijos pirmininkas arkivyskupas Gintaras Grušas.

„Turime du lietuvius tarnyboje, abu dirba valstybės sekretoriate. Tai yra ir garbė mūsų tautai, kad turime tuos žmones ten, bet, manau, kad ir nauda visuotinė Bažnyčiai, nes abu yra šaunūs kunigai ir labai kompetentingi savo srityse“, – žurnalistams trečiadienį sakė arkivyskupas.

Šventojo Sosto valstybės sekretoriate taip pat dirba dar vienas lietuvis dvasininkas – monsinjoras Visvaldas Kulbokas.

Bažnyčios istorikų teigimu, R. Makricko pareigos galėtų būti prilygintos pasaulietinėms prezidentūros kanclerio pareigoms.

Aukštesnes pareigas Vatikane yra ėjęs kardinolas Audrys Juozas Bačkis: jis buvo Bažnyčios Viešųjų užsienio reikalų tarybos vicesekretoriumi. Tai, pasak ekspertų, būtų prilyginti pasaulietinėms vicepremjero pareigoms.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų