Konstitucijos egzaminas – jau tryliktas

  • Teksto dydis:

Tęsdama tradiciją Teisingumo ministerija jau tryliktus metus organizavo visuotinę teisinių žinių įvertinimo akciją – Konstitucijos egzaminą.

Pirmasis etapas ketvirtadienį vyko visose šalies savivaldybėse, daugiau nei 600 bendrojo lavinimo mokyklų, 18 aukštųjų mokyklų, 11 įkalinimo įstaigų bei Seime.

Pirmame etape dalyviai, kaip ir kiekvienais metais, buvo išskirstyti į grupes: mokinių, teisinį išsilavinimą turinčių ir teisinio išsilavinimo neturinčių asmenų, aklieji ir silpnaregiai, nuteistieji. Šioms grupėms egzaminų užduotis ruošė Mykolo Romerio universiteto atstovai bei Vilniaus licėjaus direktorius Saulius Jurkevičius.

Skatindama domėtis Konstitucija, Teisingumo ministerija įtraukė ir bendrojo lavinimo mokyklas bei gimnazijas (grupės sudarytos atsižvelgiant į mokinių amžių). Mažiausieji (1-4 klasių mokiniai) Konstitucijos egzamino dalyviai, rungėsi piešinių konkurse „Mano namai – Laisva Lietuva!“.

Į antrąjį etapą patekę dalyviai išsamias Konstitucijos žinias pademonstruos atsakydami ne tik į testo klausimus, bet ir į vieną atvirą klausimą. Geriausiai atsakiusius išrinks kompetentinga komisija, kurios vadovas – Konstitucinio Teismo pirmininkas profesorius Dainius Žalimas.

Geriausi Konstitucijos egzamino žinovai bus apdovanoti spalio 28 d. Lietuvos Respublikos Prezidentūroje vyksiančioje ceremonijoje. Apdovanojimus įteiks renginio globėjas, prezidentas Gitanas Nausėda.

Laimėtojams skirta daug prizų, kurie pravers toliau plečiant žinių akiratį. Tai – planšetiniai kompiuteriai, elektroninės skaityklės ir partnerių dovanos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Ar tinka mums apie Konstituciją kalbėt kai pats pagrindinis KT 'dvasininkas' ją kojomis trypia... kas imsis jam apkaltą paskelbt?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių