Lietuvoje minima Kariuomenės diena

  • Teksto dydis:

Šeštadienį minimos 101-osios Lietuvos kariuomenės atkūrimo metinės, ta proga rengiamos karių rikiuotės ir paradai, karinės technikos parodos.

Vilniuje, Katedros aikštėje, planuojama iškilminga Lietuvos karinių pajėgų ir sąjungininkų rikiuotė, taip pat karių paradas Gedimino prospekte.

Rikiuotėje dalyvaus Lietuvos kariuomenės pajėgų ir dalinių, Lietuvoje dislokuotų NATO sąjungininkų, JAV, Norvegijos, Nyderlandų, Vokietijos, Belgijos, eFP bei Lietuvos, Lenkijos ir Ukrainos brigados LITPOLUKRBRIG kariai, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Skrydžiu virš Vilniaus Lietuvos kariuomenę pasveikins NATO oro policijos misiją Baltijos šalyse vykdantys Danijos karinių oro pajėgų F-16 „Fighting Falcon“ ir Belgijos karališkųjų oro pajėgų  F-16 „Fighting Falcon“ naikintuvai.

Kaune Kariuomenės dienos proga Šv. arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčioje bus aukojamos mišios, vyks karių rikiuotė Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje.

Vilkaviškio rajone, Paežerių dvaro sodyboje, planuojama skaityti Nepriklausomybės kovų dalyvių vardus, Lietuvos didžiojo kunigaikščio Vytenio bendrosios paramos logistikos batalionas eksponuos karinę techniką, o Karo prievolės administravimo tarnyba pristatys Lietuvos kariuomenę, bus įkurta Lietuvos šaulių sąjungos narių stovyklavietė.

1918 metų lapkričio 23 dieną ministras pirmininkas Augustinas Voldemaras pasirašė įsakymą Nr. 1, juo įkurta Apsaugos Taryba ir įsakyta pradėti formuoti pirmąjį Lietuvos kariuomenės pulką.

Nuo šios dienos imta oficialiai kurti Lietuvos kariuomenė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas

Kęstas portretas
Kas yra Nausėda? Grybauskaitė buvo mieganti gražuolė. Tyliai vadovavo karui su Rusija, kurio, kaip ir bet kokio pasaulinio branduolinio karo, niekada nebus. Vadovauti neegzistuojančiam karui yra lengva. Todėl Grybauskaitė galėjo tiesiog gulėti stikliniame karste prezidentūros rūmuose ir nieko nedaryti. Nausėda suprato šitą metodą. Daro tą patį. Vadovauja karui. Nausėda, kaip ir Grybauskaitė, nekenčia valstiečių. Juk valstiečiai, būdami valdžioje, daro tai, kas naudinga Lietuvos žmonėms. Kaip jie drįsta? Ką sugalvojo manipuliatorius Nausėda? Padidinti valstiečiams mokesčius už dyzeliną ir atiduoti tą nedidelę sumą pinigų balsuojantiems už valstiečius pensininkams. Landsbergiška idėja: meskime į Lietuvos šunidę mėsos gabaliuką, kad šunys susipjautų. Ar tokio prezidento mums reikia? Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

Lana22

Lana22 portretas
Aš ieškau vyro už atvirus santykius! Su manimi galite susisiekti per šį portаlą - www.pc.tc/Lana22

Neziniukas

Neziniukas portretas
Kariuomenes diena sestadieni, eisena Klaipedoje buvo ketvirtadieni. Kaledos gruodziio menesi, eglute puosia lapkritcio. Kazkas su galva negerai?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių