Lietuvoje organizuojamas 24 val. „Greičio maratonas“: keliuose patruliuos pareigūnai

  • Teksto dydis:

Šią savaitę, kovo 21–27 dienomis, Europos keliuose vykdoma tikslinė prevencinė priemonė, skirta transporto priemonių leistino važiavimo greičio kontrolei užtikrinti. Šią priemonę inicijavo Europos kelių policijos tinklas ROADPOL. Priemonę rengia ir joje dalyvauja ne mažiau nei 20-ties Europos šalių, tarp jų ir Lietuvos kelių policijos pajėgos.

Lietuvos policijos pareigūnai, vykdydami šią prevencinę priemonę, dėmesį skirs avaringiausiems kelių ruožams, taip pat toms vietoms, kur tikėtina gali įvykti eismo įvykiai dėl viršyto leistino važiavimo greičio. Pareigūnai taikys ir viešąjį, ir neviešąjį, taip pat ir mišrųjį patruliavimo būdus. Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnai dirbs neteritoriniu principu.

Kovo 24-ąją, ketvirtadienį, bus organizuota 24 valandų trukmės specialioji priemonė „Greičio maratonas“. Jos tikslas – kiekvieno vairuotojo supratimo ugdymasis, kad tik saugus (ne leistinas) važiavimo greitis gali padėti išvengti eismo įvykių ir ypač skaudžių jų padarinių.

Šiais metais (iki kovo 21 d.) Lietuvos keliuose pažeidimų fiksavimo sistemos jau užfiksavo daugiau nei 118 500 atvejų, kai buvo viršytas nustatytas važiavimo greitis. Per pirmuosius du mėnesius išaiškinta 138 630 eismo dalyvių padarytų Kelių eismo taisyklių pažeidimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Trikojis \\\\\.../////

Trikojis   \\\\\...///// portretas
Valio,apkarpys kelių gaidelių sparnelius.Po truputį drausmė keliuose gerėja.Ačiū pareigūnams ir "TRIKOJIUI".Nenuleiskit rankų.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių