Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuvoje – pirmieji iškilmingi neįgaliųjų apdovanojimai

2015-12-02 10:09
DMN inf.
Anonso kadras

„Tai buvo vakaras, kai širdys virpėjo ir ministrams, ir nominantams. Džiaugsmas buvo garsus, o plojimai tylūs. Tai buvo pagarbos ir žmogiškumo valandos, per kurias nenustojama žavėtis vieni kitais, juk už kiekvieno – žygdarbis“, –  iš karto po koncerto, skirto Tarptautinei neįgaliųjų dienai, įrašo kalbėjo vedėja Edita Mildažytė. 

Iškilmingą pirmąkart surengtą neįgaliųjų apdovanojimo koncertą „Griaunantys sienas“ kviečiame žiūrėti Tarptautinę neįgaliųjų dieną, gruodžio 3-ąją, 19 val. per LRT televiziją. Apdovanojimų ceremonija bus  transliuojama su vertimu į gestų kalbą. Koncertą ves Edita Mildažytė ir Marijus Žiedas.

Neįgaliuosiems scenoje kūrinius dovanos Liepa Mondeikaitė, Irena Starošaitė, Vytautas Šiškauskas, Stanislovo Stavickio-Stano vadovaujamas Lietuvos aklųjų choras „Feniksas“, Kauno kurčiųjų reabilitacijos centro „Imituojamos dainos“ kolektyvas, kiti atlikėjai.

LRT televizijos eteryje bus įteikti apdovanojimai daugiausiai sporto ir meno srityse pasiekusiems neįgaliesiems, draugiškiausiai neįgaliesiems bendruomenei, neįgaliesiems palankias darbo sąlygas sukūrusiems verslininkams, taip pat už savanorystę.

                                                                                                                                                                                                                    Apdovanojimus organizuoja ir remia Socialinės apsaugos ir darbo ministerija. „Džiaugiuosi, jog galime pagerbti žmones su negalia, kurių daugelis yra kuriantys, įveikiantys iškilusias kliūtis, siekiantys daugiau nei turi šiandien ir trokštantys įprasminti savo gyvenimus. Matydami tokius įkvepiančius pavyzdžius, mes dar kartą susimąstome, jog mūsų sėkmė yra mūsų pačių rankose“, –  sakė ministrė Algimanta Pabedinskienė.

„Griaunantys sienas“ pristatys žiūrovams aktyviai į socialinį gyvenimą įsitraukusius neįgaliuosius, socialiai atsakingus verslininkus, meno vadovus. Šventės dalyvius sveikins žinomi politikos, kultūros, švietimo ir  sporto pasaulio atstovai.

Besirengiant gražiausioms metų šventėms, kilniausi poelgiai ir šilčiausi jausmai – koncerte „Griaunantys sienas“ ketvirtadienio vakarą 19 val. per LRT televiziją.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų