Lietuvoje pradedamos trijų naujų karinių miestelių statybos

  • Teksto dydis:

Lietuvoje pradedamos trijų naujų karinių miestelių statybos, antradienį pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Jau gautas statybų leidimas kariniam miesteliui Šilalės rajone, o artimiausiu metu statybos prasidės ir Vilniaus rajone bei Šiauliuose.

Naujų karinių miestelių statybos bus vykdomos siekiant gerinti bei plėsti Lietuvos kariuomenės infrastruktūrą, skelbia ministerija.

„Dabartinė geopolitinė situacija regione yra ypatingai įtempta, todėl karinių padalinių statybos tampa svarbios ne tik dėl Lietuvos kariuomenės bei sąjungininkų poreikių atliepimo, bet ir dėl nacionalinio saugumo, atgrasymo politikos stiprinimo“, – teigė krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas.

Anot KAM, bendra sutarta trijų sutarčių vertė yra apie 168 mln. eurų. Projektai bus vystomi viešojo ir privataus sektorių partnerystės būdu.

Liepos pabaigoje nekilnojamojo turto plėtros bendrovei „Darnu Group“ priklausanti įmonė „Salvinta“ gavo leidimą karinio miestelio Šilalės rajone, Pajūryje, statyboms.

Pernai Krašto apsaugos ministerija su „Salvinta“ pasirašė sutartis dėl šio ir dar vieno karinio miestelio Vilniaus rajone, Rokantiškėse.

Anot ministerijos, sutartys pasirašytos 15 metų laikotarpiui – iš jų projektavimui ir statybai skirtas dviejų su puse metų laikotarpis, o 12,5 metų laikotarpis numatytas infrastruktūrai prižiūrėti ir aptarnauti.

„Tiek šis karinis miestelis Pajūryje, tiek ir antrasis mums statyti patikėtas miestelis Rokantiškėse, šalia Vilniaus, yra itin Lietuvai svarbūs strateginiai objektai, ypač dabartinės geopolitinės situacijos kontekste, – pranešime cituojama „Darnu Group“ generalinė direktorė Sigita Survilaitė-Mekionienė.  – Vertiname tokį šalies vadovų pasitikėjimą ir esame pasirengę dėti visas pastangas, kad abu kariniai miesteliai būtų įgyvendinti per suplanuotą ambicingai trumpą laikotarpį.“

Netrukus prasidės ir trečiojo naujo karinio miestelio Šiauliuose statybos, kurias vykdys „Eika‘‘ grupės įmonė „Partnerystės projektai keturi“.

Visų trijų miestelių statybas planuojama užbaigti 2023 metų pabaigoje – 2024 metų pradžioje.

Numatomas Pajūrio karinio miestelio plotas – 9,47 ha, Rokantiškių – 17,7 ha, Šiaulių – 7,8 ha. Visuose trijuose naujuose miesteliuose galės dirbti ir tarnauti iki 2,5 tūkst. karių ar krašto apsaugos sistemos civilių darbuotojų.

Kiekvieno naujo karinio miestelio projekte numatyta pastatyti administracinės ir specialiosios paskirties pastatų: kareivines, valgyklą, štabą, medicinos punktus ir kt.

Taip pat suplanuota sporto patalpų ir aikščių. Be to, miesteliuose bus statoma ir techninės paskirties pastatų: tai sandėliai, garažai, degalinė, plovykla. Numatyta ir pastogė technikai.

Miesteliuose turėtų būti įrengtos rikiuotės ir technikos aikštės, automobilių parkavimo vietos, tarp kurių ir specialiai pritaikytos elektromobiliams bei žmonėms su negalia.


Šiame straipsnyje: kariniai miesteliaistatybosKAM

NAUJAUSI KOMENTARAI

Taip

Taip portretas
ir pavirstama taikiniais... Kam nerūpi taika tas turi karą. Primenu kad Ukraina buvo užpulta dėl būtent tokių nato amerikonų veiksmų. Kai karinių bazių statybos planai buvo ruošiami nesiskaitant su niekuo. Taip kad Lietuva pilnu tempu virsta į karo lauką..Jokios kitos naudos šitokiems brangiai kainuojantiems žaidimams nėra. ,,Ačiū" parsidavusiems valdžiagyviams kurie turėdami pavaldume geriausią ir taikiškiausią tautą, be jokio sąžinės graužimo stato ją į tiesioginį pavojų.

Idomu,

Idomu, portretas
ka pulsim? Antra vertus,nesant padoriu darbu ir atlyginimu,galimybiu studijuoti ne uz paskolas,kariuomene - vienas is budu jaunuoliams kazkaip isgyventi!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių