Lietuvoje tarnybą pradėjo nauja NATO bataliono rotacija

  • Teksto dydis:

Tarnybą Lietuvoje ketvirtadienį pradėjo nauja, tryliktoji, NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinės grupės rotacija.

Mokomajame pulke Rukloje įvyko iškilminga karių ir vadovybės pasikeitimo ceremonija.

„Esu dėkingas NATO Priešakinių pajėgų bataliono vadams ir kariams už jų tarnybą Lietuvoje. Nėra nieko stipresnio už vėliavų, įrangos, technikos, idėjų ir širdžių vienybę vardan vieno tikslo. Mes šiandien siunčiame žinutę, kad esame ir būsime kartu visada“, – pranešime sakė kariuomenės vadas Valdemaras Rupšys.

Naujajai karių rotacijai vadovaus Vokietijos kariuomenės pulkininkas leitenantas Larsas Neitzelis (Larsas Neicelis).

Nėra nieko stipresnio už vėliavų, įrangos, technikos, idėjų ir širdžių vienybę vardan vieno tikslo.

Jis pakeitė nuo rugpjūčio kovinės grupės dvyliktajai rotacijai vadovavusį Vokietijos kariuomenės pulkininką leitenantą Marcą Maulbeckerį (Marką Maulbekerį).

Iš viso bataliono dydžio kovinę grupę Lietuvoje šiuo metu sudaro apie 1,6 tūkst. karių.

Daugiausiai karių kovinei grupei skiria jai vadovaujanti Vokietija, o savo karius naujai rotacijai taip pat skyrė Nyderlandai, Belgija, Norvegija, Čekija, Liuksemburgas ir Kroatija.

NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinė grupė Lietuvoje dislokuota 2017 metų vasarį, reaguojant į Rusijos agresiją Ukrainoje ir karinį aktyvumą regione.

Sąjungininkų kariai su Lietuvos kariais dalyvauja karinio rengimo programoje. Kovinei grupei nuo pat jos dislokavimo pradžios vadovauja Vokietija.

Anot kariuomenės pranešimo, NATO karių buvimas Baltijos šalyse ir Lenkijoje yra išskirtinai svarbus šio regiono gynybai karinės agresijos atveju ir yra efektyvi atgrasymo priemonė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

!!!

!!!  portretas
Idomu kada ir i kokia puse maus sita istizeliu rotacija? Nu kodel nekuriam savo armijos netobulinam savo gynybos babkiu nera kaip paprašaikos duokit ta duokit ana REIKIA KURTI IR TURETI SAVO GANA BUT KAIP zelia jei nori geros armijos turi buti savo salies patriotas kovot uz savo interesus o ne už balos sedinciu interesus

Jaučiu

Jaučiu portretas
pedofilų šlapimas dienos darbuotojams trenkė per smegenis, rotacija reiškia- keitimas, apsikeitimas, pasikeitimas.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių