Lietuvą toliau siaubia audra: virsta medžiai, daugybė gyventojų – be elektros

Sekmadienį Lietuvoje prasidėjus audringiems orams, neramios oro sąlygos tęsiasi ir pirmadienį.

Sinoptikai pranešė, kad pirmadienio naktis ir diena šalyje vis dar bus audringa. Pūs stiprus vėjas, smarkiai lis.

Pirmadienio rytą socialiniuose tinkluose žmonės dalijasi stipraus vėjo ir lietaus vaizdais.

„Atsikeli ir va toks radinukas“, – rašė viena panevėžietė feisbuko grupėje „Orų entuziastai“ ir pasidalijo nulūžusių medžių nuotraukomis daugiabučio kieme.

Feisbuko grupės „Orų entuziastai“ nuotr.

Dar kita moteris tikino, kad vėtra vis dar siaučia Vievyje. Žmonės iš įvairių Lietuvos kampelių – Vilniaus, Elektrėnų, Kauno, Klaipėdos – praneša apie audringus orus, lūžusius medžius.

Nuo audros pradžios ugniagesiai visoje Lietuvoje apie 550 kartų vyko šalinti nuvirtusių medžių

Ugniagesiai gelbėtojai nuo sekmadienio vakaro, šalyje siaučiant audrai, apie 550 kartų vyko šalinti nuvirtusių medžių, jų šakų, informavo Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD).

Anot PAGD, iki pirmadienio, 6 val., ugniagesiai gavo 323 pranešimus apie nuvirtusius medžius, o nuo 6 iki 13 val. sulaukta dar 232 tokio pobūdžio iškvietimų.

„Pirmadienio dieną gauti 207 pranešimai apie ant kelio važiuojamosios dalies užvirtusius medžius ir šakas, 15 pranešimų apie ant automobilių užkritusių medžių ir šakų, dar 10 atvejų fiksuota, kai medžiai virto ant pastatų“, – Eltai komentavo PAGD atstovė Edita Zdanevičienė.

PAGD duomenimis, daugiausiai iškvietimų apie nuvirtusius medžius pirmadienio dieną gauta iš Lietuvos centrinės ir šiaurinės dalių, tai yra iš Panevėžio apskrities.

Pranešimų apie išvirtusius medžius gauna ir komunalinės įmonės.

Pavyzdžiui, sostinės savivaldybės įmonė „Grinda“ pirmadienį, iki 6.30 val. Vilniuje užregistruota daugiau nei 70 pranešimų apie išvartas, trukdančias eismui (Geležinio Vilko g. ties Vingio parku, kelias tarp Juodšilių ir Salininkų, Liepkalnio g., Avietyno g., Pagubės g.)

Grindos ekipažai stengiasi operatyviai šalinti kliūtis eismui, tačiau audrai įsismarkaujant, tikėtina, kad šie darbai gali užtrukti.

„Grindos ekipažai stengiasi operatyviai šalinti kliūtis eismui, tačiau audrai įsismarkaujant, tikėtina, kad šie darbai gali užtrukti,“ – feisbuke skelbia įmonė.

Apie trukdymus eismui (išvartas, šakas, užlietas gatves) prašoma pranešti telefonu 1355.

Tuo metu energijos skirstymo operatorius ESO ankstų rytą skelbė, kad dėl stichijos elektros neturi daugiau nei 160 tūkst. vartotojų.

„Dalyje Lietuvos dėl stipraus vėjo padaugėjo elektros energijos tiekimo sutrikimų, apgailestaujame dėl susidariusios situacijos, sutrikimai yra tvarkomi. Dedame visas pastangas, kad elektros energijos tiekimas būtų atstatytas“, – skelbia ESO.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba skelbia, kad pirmadienio dieną daugelyje rajonų lietus, Rytų Lietuvoje daug kur smarkus. Kai kur galima perkūnija. Vėjas šiaurės vakarų, vakarų, 16–21, kai kur 22–27 m/s. Aukščiausia temperatūra 16–21 laipsniai.

Antradienį daug kur trumpas lietus. Vėjas šiaurės vakarų, 9–14 m/s, naktį vietomis gūsiai 15–18 m/s. Temperatūra naktį 13–18, dieną 20–25 laipsniai šilumos.

Trečiadienio dieną kai kur trumpai palis. Naktį vietomis rūkas. Vėjas vakarinių krypčių, naktį 4–9 m/s, dieną 6–11 m/s. Temperatūra naktį 10–15, pajūryje 16–18, dieną 21–26 laipsniai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Hm

Hm portretas
Kaimo žmonės protingesni, jie aukštų medžių prie pat gyvenamo namo neaugina.

Nešnekėkit nesamonių

Nešnekėkit nesamonių portretas
Medžiai būna kad virsta. Kaip ir būna kad automobiliai susiduria ir net žmonės žūsta..Tai dar nereiškia kad medžių nereikia sodint. Ir taip jau daugiabučių namų kvartalai Klaipėdoje pavirtę į negrų harlemus kur nereikia nei gėlelės nei medelio Žinoma, rajonuose kur žmonės yra daugiau humaniški ir išmintingi, tai galima sakyt kad daugiamečių pakankamai bet pasižiūrėkit į Pietinį rajoną..Kai kuriose vietose Išskusta vos ne plikai - jiems tikriausia gražu kai plika ir nyku

ET

ET portretas
Laikykite aukštus senus medžius prie pat pastatų, statykite po jais automobilius - bus dar ne taip.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių