Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuvos ambasadorius Prancūzijoje: reikia neprarasti budrumo ir gyventi toliau

2015-11-14 09:42
BNS inf.
Dalius Čekuolis
Dalius Čekuolis / A. Ufarto/BFL nuotr.

Po mažiausiai 128 gyvybes nusinešusių teroro išpuolių Prancūzijoje esančius lietuvius ambasadorius Dalius Čekuolis ragina neprarasti budrumo ir atsargumo.

„Visi paveikti to teroro akto, bet, mano galva, reikėtų tiesiog neprarasti budrumo ir atsargumo“, - BNS telefonu iš Paryžiaus sakė ambasadorius.

Jis sakė iš Prancūzijos Užsienio reikalų ministerijos negavęs nurodymų kreiptis į Lietuvos piliečius su konkrečiais draudimais ar apribojimais.

Keliones į šią šalį planuojantys Lietuvos piliečiai taip pat neturėtų susilaikyti nuo tokių ketinimų, pridūrė diplomatas.

„Atsakymas į tokius veiksmus bus vienybė be panikos,  nes panikos sukėlimas yra vienas tikslų šitų teroro aktų. Aš manau, kad reikia gyventi toliau“, - sakė D.Čekuolis.

Jo teigimu, šeštadienio rytą Paryžius ištuštėjęs, kadangi šalies valdžia paprašė gyventojų nesant reikalui neišeiti iš namų. Šalyje paprasta nepaskelbtoji padėtis - budi daug policijos, įvesti papildomi kariuomenės daliniai, atšaukti viešieji renginiai, nedirba vietos, į kurias galėtų susirinkti daug žmonių - turgūs, kai kurie prekybos centrai, metro.

Šiuo metu Prancūzijoje posėdžiauja Gynybos taryba, kuri turėtų apsispręsti dėl papildomų saugumo priemonių.

„Čia neeilinis teroro aktas, praktiškai sukoordinuotas, ir todėl čia yra dar daugiau klausimų, nei tais atvejais, kai išpuolius vykdo pavieniai asmenys“, - sakė ambasadorius.

„Yra daug, aišku, nerimo, bet kartu ir per televiziją, ir per kitas žiniasklaidos priemones politikai kviečia laikytis vienybės. Kai yra toks išpuolis prieš civilizaciją, tai solidarumo reikės ir šalies viduje, ir iš išorės“, - kalbėjo diplomatas.

Atkreipdama Prancūzijoje esančių Lietuvos piliečių dėmesį į šį išpuolį, Lietuvos ambasada Prancūzijoje skelbia budintį konsulinės pagalbos telefono numerį - +33675041501.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų