Lietuvos ekonominiuose vandenyse narai identifikavo sovietų povandeninį laivą

  • Teksto dydis:

Narai iš Rusijos ir Latvijos Baltijos jūroje netoli Klaipėdos identifikavo per Antrąjį pasaulinį karą nuskendusį sovietų povandeninį laivą S-10.

Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovybė Karaliaučiuje pranešė, laivas rastas už maždaug 35 kilometrų nuo Klaipėdos.

Laivas guli jūros dugne Lietuvos išskirtinėje ekonominėje zonoje, tačiau Lietuvos institucijos detalių apie narų išvyką neturi. Prie šios operacijos neprisidėjo ir Klaipėdos universitetas. Apžiūrėti šio laivo ir surinkti vaizdinės medžiagos nėrė du narai iš Latvijos ir Rusijos.

Latvis Jurijus Šendelevas BNS sakė, kad su kolega į Baltijos jūros dugną nėrė praėjusią savaitę.

„Tai vienas iš povandeninių laivų, pradingusių 1941 metais. Tada niekas nežinojo, kur jis, vėliau jis buvo rastas. Mus tiesiog pakvietė panerti ir pažiūrėti, kas tai per objektas, jį identifikuoti“, – teigė J.Šendelevas.

Jo manymu, rasti su įgula nuskendusius laivus prasminga, nes tada atsiranda galimybė pagerbti žuvusius. Tuo metu narus pasinerti prie tokių objektų traukia ir sportinis interesas. Narai laivą nufilmavo, kas bus toliau daroma su surinkta medžiaga, pasak J.Šendelevo, reikia klausti Rusijos pusės.

Rusijos naujienų agentūra „Interfax“ skelbia, kad laivas guli 65 metrų gylyje.

Naras pasakojo, kad laivas skilęs į kelias dalis, paveiktas korozijos.

Povandeninis laivas S-10 su maždaug keturių dešimčių žmonių įgula pradingo 1941 metų vasarą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dabar tures savo povandenini laiva

dabar tures savo povandenini laiva portretas
juk is amerikonu ,ir vokieciu perka tokius pat senus ginklus ,kaip ir tas laivas, sitas bent uz dyka isejo... dabar tereik sukurti struktura su generolais ,pulkininkais ,ir igula...

:DDD

:DDD portretas
žulkus ir ko šito laivo nerado, nes prieš tai jo nerado estai...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių