Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuvos homoseksualai stoja į kovą prieš homofobiją

2009-06-30 21:17
Lietuvos homoseksualai stoja į kovą prieš homofobiją Lietuvos homoseksualai stoja į kovą prieš homofobiją Lietuvos homoseksualai stoja į kovą prieš homofobiją Lietuvos homoseksualai stoja į kovą prieš homofobiją Lietuvos homoseksualai stoja į kovą prieš homofobiją Lietuvos homoseksualai stoja į kovą prieš homofobiją Lietuvos homoseksualai stoja į kovą prieš homofobiją Lietuvos homoseksualai stoja į kovą prieš homofobiją Lietuvos homoseksualai stoja į kovą prieš homofobiją Lietuvos homoseksualai stoja į kovą prieš homofobiją Lietuvos homoseksualai stoja į kovą prieš homofobiją Lietuvos homoseksualai stoja į kovą prieš homofobiją Lietuvos homoseksualai stoja į kovą prieš homofobiją

Sulaukę paramos iš užsienio Lietuvos homoseksualai stoja į kovą prieš homofobiją. Padedami Nyderlandų karalystės vyriausybės, jie diegs Lietuvoje Džokjakartos deklaracijos - lesbiečių, gėjų, biseksualų ir transseksualų bendruomenės (LGBT) manifesto - principus.

Nyderlandų vyriausybės remiami projektai „Kovok už save - už LGBT teises“ ir „Džokjakartos principai - naujas žmogaus teisių įrankis“ skirti užtikrinti seksualinėms mažumoms pilietines teises ir lygias galimybes. Projektų organizatoriai išleis Džokjakartos deklaraciją lietuvių kalba, rengs seminarus homoseksualumo tema, vystys gėjams ir lesbietėms skirtą tinklalapį, teiks psichologinę ir teisinę pagalbą seksualinių mažumų atstovams, kurie susiduria su problemomis.

„Nyderlandų vyriausybė remia šiuos projektus, nes teisingumas, lygybė, humaniškumas, pagarba, solidarumas yra pagrindinės civilizuotos visuomenės vertybės“, - antradienį per spaudos konferenciją Vilniuje sakė Nyderlandų Karalystės ambasadorė Lietuvoje Annemieke Ruigrok. Diplomatė pridūrė, kad jos šalis remia panašius projektus visame pasaulyje.

Spaudos konferencijoje dalyvavusi profesorė Marija Aušrinė Pavilionienė negailestingai pliekė Lietuvos politikus, kurie pritaria Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamos viešosios informacijos poveikio įstatymui.

„Dabartinio Seimo ir Vyriausybės homofobai, kai kurių religinių bendruomenių ir konservatyviosios visuomenės dalies atstovai mano priklausantys išrinktųjų heteroseksualų kastai, kuri savinasi dorovės ir moralės skelbimo teisę bei teisę niekinti ir diskriminuoti kitokios lytinės orientacijos Lietuvos žmonės“, - kalbėjo netrukus į Seimą grįšianti M.A.Pavilionienė. Ji kaltino parlamento narius skleidžiant neapykantą kitokios prigimties žmonėms, įžeidinėjant šiuos žmones ir laužant duotą priesaiką tarnauti demokratijai ir Lietuvos žmonių gerovei.

Lietuvos gėjų lygos valdybos pirmininkas Vladimiras Simonko per spaudos konferenciją taip pat kalbėjo apie demokratines vertybes ir teisės viršenybę.

„Džokjakartos principai pabrėžia, kad lytinių mažumų atstovai irgi yra žmonės, nepaisant to, kaip stipriai jais bjaurisi likusi visuomenės dalis. Todėl jie turi teisę į vienodą teisinę apsaugą ir teisę naudotis visomis tarptautiniu mastu pripažintomis žmogaus teisėmis“, - sakė V.Simonko.

Paklaustas apie Džokjakartos deklaracijoje skelbiamą teisę homoseksualams kurti šeimas ir naudotis tradicinėms šeimoms suteikiamomis socialinėmis garantijomis, V.Simonko sakė: „Atėjo laikas Lietuvoje pradėti atvirą diskusiją apie tai, kad mes taip pat turime teisę į šeimą, į partnerius ir teises, susijusias su tuo, kad žmogus gyvena partnerystėje su savo draugu. Gėdytis to nereikia.“

„Iš pradžių reikia įteisinti vyro ir moters partnerystę. Tapatinti partnerystę ir šeimą nėra teisinga, - bendramintį pataisė M.A.Pavilionienė. - Kai padarysime vieną žingsnį, galėsime žengti ir kitą.“

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų